DISTRIBUIȚI

Handbaliștii de la SCM Poli au obținut prima victorie din acest sezon, la scorul de 33-28. În mare parte, bănățenii au controlat jocul, deși sucevenii au tras să obțină ceva în Banat, dar au condus doar în debutul partidei.

Poli a reușit să se desprindă la o diferență de trei goluri pentru prima dată în minutul 14 și timișorenii au reușit să se ducă și la un avantaj de 6 goluri, însă care s-a mai redus până la pauză, în perioada în care Sadoveac a încasat a doua eliminare temporară, După 17-13 la jumătatea partidei, sucevenii au reușit să revină în joc în debutul reprizei a doua. După trei goluri consecutive ale lui Alin Roșu, oaspeții s-au apropiat la 21-20 în minutul 40. Poli a reușit însă să nu le mai permită moldovenilor să marcheze la fiecare atac și astfel, s-a refăcut avantajul pentru timișornei, care în ultimele zece minute au dominat clar.

Revenit după o problemă la tendon, Sadoveac a fost cel mai bun marcator, cu 12 goluri, urmat de Csog, cu 7 goluri, Cîmpna, Fenici și Dumitrescu, fiecare cu câte 3, Cristescu, 2, Păiuș, Bote și Bordeanu, 1 gol fiecare. Adrian Tîrzioru a fost cel mai bun marcator al Sucevei, cu 7 reușite.

Attila Horvath e extrem de mulțumit că au marcat și dintre tinerii jucători promovați la echipă, în contextul proiectul din această vară, de întinerire a echipei. ”Sunt bucuros în primul rând pentru băieți, pentru că și-au dorit extraordinar de mult această victorie. Chiar am muncit foarte mult pentru ea, pentru că au fost săptămâni întregi de muncă, zi de zi. Muncă grea. Până urmă, astăzi cu o mpbilizare exemplară în apărare am reușit să aducem prima victorie. Sper din tot sufletul ca aceasta să fie ca o descătușare și să reușim să aducem cât mai multe puncte din viitoarele meciuri”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Marius Sadoveac a vorbit și el spre schimbul de generații. ”Important e că am câștigat, că am făcut primele puncte. Este o victorie de moral. Și pentru noi, dar mai ales pentru cei tineri. Aveau nevoie să vadă ce înseamnă să câștigi și la seniori meciuri, să vadă că au valoare, că pot juca împotriva altor jucători mai experimentați ca ei și îi pot depăși, pot înscrie împotriva unor portari care au campionate naționale câștigate. Pe noi ne bucură. Deși ne-am fi dorit ca la Cluj să fie punctul de plecare, s-a maânat un pic. Dar acum vrem să punem cât mai multe puncte, ca la sfârșitul anului să fim poziționatți cât mai sus, fără a avea griji de baraj sau retrogradare”, a punctat jucătorul.

Petru Ghervan a punctat că echipa sa nu a jucat ceea ce se pregătise. ”Un joc complicat pentru noi. Ni l-am complicat noi, pentru că am avut situații de finalizare imprecise sau mai puțină rpecizie în situațiile de unu la unu cu portarul lor, sau situații cu aruncări de la 9 metri sau distanță care nu au fost suficient de clare. Portarii lor au prins și îi felicit pentru asta, mai ales pe final de joc, când era decisivă desprinderea echipei din Timișoara. Am avut o apărare imprecisă, cu momente bune pentru cei doi jucători experimentați ai Timișoarei, Sadoveac și Fenici, care au reușit să facă diferența. Ne așteptam la acest lucru și-mi pare rău că nu am reușit să contracarăm. Am fost moi în apărare. Toate acestea s-au suprapus pe fondul unei lipse de concentrare per ansamblu, care nu știu de unde vine și cum vine, dar echipa din Timișoara merită felicitări. A fost peste noi în seara asta. Noi nu trebuia să jucăm așa astăzi. Aveam jocul organizat altfel, structurat altfel, dar pentru că unu-doi-trei jucători nu și-au îndeplinit sarcinile pe posturile lor, a trebuit să schimbăm din mers lucruri care au dus la dereglarea celor pregătite inițial. A trebuit să improvizăm. Improvizații care chiar dacă au ieșit, nu a intrat mingea în poartă. Situațiile noastre de inferioritate au fost prost gestionate, la fel și cele de superioritate. Un meci prost, pe care trebuie să-l uităm dacă vrem să continuăm în Liga Națională”, a punctat antrenorul Sucevei.

Adrian Tîrzioru a vorbit și el despre greșelile echipei. ”Țin să felicit echipa din Timișoara pentru această victorie. Sunt supărat în schimb pe noi. Am pierdut acest meci mai mult pe greșeșile noastre. Am avut foarte multe greșeli, pe faza a doua, greșeli foarte multe care nu trebuiau să fie astăzi la un meci pe care trebuia să-l câștigăm. Sperăm să muncim în continuare la fel de mult”, a declarat jucătorul moldovean.

SCM Poli va juca din nou acasă duminica viitoare, de la ora 11, cu CSM București.

LĂSAȚI UN MESAJ