AUR continuă prezentările de candidați la primăriile din Timiș, iar cei de la conferința de astăzi au reușit, cu excepții, să se facă de râs. Candidata de la Pișchia a reușit să-și greșească inclusiv vârsta în prezentare, ceea ce arată încă o dată că AUR Timiș e printre cele mai slabe filiale din țară. 

Candidatul de la Coșteiu a reușit să se prezinte decent, cu mențiunea că toți s-au prezneta greșit cu numele de familie înaintea prenumelui, așa cum se face cu cei condamnți penali sau cu cetățenii maghiari: ”Sunt nou în politică și am ales AUR deoarece consider că mi se potrivește. Sunt crescut în cei patru piloni politic: libertate, națiune, familie și credință”, a spus Petre Sebastian Stănescu. Candidata de la Denta face politică, dar nu este… politician. ”Sunt sunt politician, dar m-am alăturat partidului AUR, încă din 2020, datorită ideologiei și a celor patru piloni care mă definesc”, a spus Nicoleta Tudor.

Au fost și candidați care au făcut greșeli majore de exprimare. O dată, cel de la Dumbrăvița: ”Îmi doresc să deschid Primăria Dumbrăvița, care de 4 ani este închisă. Toată lumea se fofilește (n.r corect românește este ”fofilează”). Ne-am săturat de uși închise”, a spus Bogdan Gruici. Candidatul de la Gătaia a făcut o cacofonie de toată frumusețea: „Lucrez ca cântăreț în biserica ortodoxă de 15 ani”, a spus Liviu Țâțu. Cel care candidează la Moșnița Nouă, Marian Dobre, e un membru cu ceva mai multă experiență politică: ”Oamenii din Moșnița. Acesta este proiectul meu”, a spus Dobre.

Cireașa de pe tort a fost candidata din Pișchia, femeia cu două vârste diferite. ”Mă numesc Neamțu Elena Maria, am 48 de ani și sunt desemnată candidat al AUR l a Pișchia. Am 47 de ani, sunt de profesie inginer”, a spus candidata, confuză probabil. Actualul primar PSD de la Orțișoara, Aleodor Sobolu, a trecut la Partidul Republican. ”M-am înscris în partid, deoarece sufletul meu e alături de Marcel Mihoc, care este prietenul meu de 20 de ani. Le transmit oamenilor să nu voteze cu cei care promit, ci cu cei care au făcut”, a spus Sobolu.

Cei de la AUR sunt supărați că fostul lor candidat pentru Orțișoara, Daniel Pop, a trecut la PSD, partid care doar fictiv l-a tras pe ”dreapta” pe Sobolu. ”Dânsul a ales să facă un calcul de cioban cu turmă de oi și să-și imagineze că va aduna, probabil, și procentele de la AUR și de la PSD și va fi ales primar. Acest lucru evident nu se va întâmpla, fiindcă oile au venit și au cerut să acceptăm alt candidat, și am luat decizia ca pentru AUR să candideze domnul Aleodor Sobolu, care s-a înscrie în Partidul Republican”, a precizat Mihai Negoescu, coorodnator AUR Timiș.

Negoescu l-a lăudat pe Alin Nica: „Avem acest dos imens, format din PSD, și nasul din acest dos, adică PNL, un partid care nu mai are nicio legătură cu valorile liberale. Brătianu proabbil se face titirez în mormânt. Vreau să salut că din Timișoara, orașul Revoluției, s-a luat decizia ca președintele CJT Alin Nica să nu-și plece fruntea, capul, și decizia primarilor care mai au o valoare și care nu iotă ce este Timișoara, județul nostru și Banatul”, a mai precizat Negoescu.

Mai punctăm că Andreea Merișanu, președintele Partidului Republican Timișoara, a subliniat o problemă pe care TimișPlus o va dezvolta într-un articol următor: „Vreau să-i adresez o întrebare domnului primar. Care este motivul pentru care în luna martie, consiliul local nu a desfășurat ședința ordinară?”, apecizat Merișanu, pertinent. Ea a fost prezentă la conferința aUR in calitatea de partid coleg de alianță cu AUR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ