Filiala Timiș a partidului AUR va protest în această seară în fața Consulatului Austriei la Timișoara în urma blocării accederii României în Schengen. Deputatul Ciprian Titi Stoica îl vede însă ca principal vinovat pentru acest eșec pe președintele Klaus Iohannis, ți spune că procedura de suspendare ar trebui reluată.

Un aspect-cheie este că PNL face parte din familia Popularilor Europeni, care, iată, nu au putut ajuta România. ”Din punctul nostru de vedere, președintele Klaus Iohannis este principalul vinovat. După 8 ani de mandat și după ce a premiat cu diferite grade cetățeni austrieci, după ce unul dintre cei mai mari partenri comerciali ai României ți căruia i-am pus la dispoziței resursele României, Austria a decis să nu facem acest oas istoric în această fatidică zi de 8 decembrie. În cercurile de la Bruxelles există de mai bine de 2-3 luni aces joc politic, mai ales în interiurul familiei europene din care face parte și cancelarul Austriei, a Popularilor Europeni, cum este membru și unul dintre partidele de guvernare, PNL”, a spus Stoica.

Cei de la AUR cred că acum vor reuși să-l suspende pe Iohannis, cu voturiloe celor de la USR, Forța Dreptei, dar și PSD și UDMR! ”Noi am strâns peste 2 milioane de semnăturimpentru suspendarea și demiterea președintelui. Acum vedem o întregă clasă politică scandalizată. Cred este timpul să reluăm acest demers, poate că și colegii din opoziție ne vor fi alături și-l vom pune la punct pe Klaus Werner Iohannis. Sunt și parlamentari de la PSD și UDMR care s-au arătat scandalizațid e tararea acestui obiectiv major”, a mai spus deputatul AUR de Timiș.

AUR susține boicotul economic al firmelor cu capital austriac și va proetsta azi. ”Ne solidarizăm cu ceilalți români, care au început să boicoteze produsele și companiile austriece. Astăzi la ora 18 vom fi în fața Consulatului Austriei din Timișoara”, a mai spus Ciprian Stoica.

foto: googlemaps.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ