Afirmațiile scepticilor despre originile din cadrul zonei de ”servicii” a României pentru USR și AUR, partide aparent antagonice, par să aibă un sâmbure de adevăr. Iată că cei din AUR cer, pe față, alianță cu USR în Consiliul Local Timișoara, pentru mandatul ce începe din octombrie!

AUR ar urma să aibă trei consilieri locali din 27 în viitorul CLT. ”Am început demersurile pentru a accede în Consiliul Local Timișoara și a forma o majoritate. Avem semnale de la cei care și-ar dori să facă alianțe cu noi, USR, dar avem semnale că și cei de al PNl și PSD și-ar dori să ne contacteze pentru a forma în majoritate.Urmează să purtăm aceste discuții. Eu doar am transmis echipei de negociere dorințele membrilor. Sperăm ca cei care doresc să salveze România vor forma o coaliție împreună cu noi, care de asemenea, dorim să salvăm România de  ciuma roșie. Sperăm că nu vor face alianță cu ciuma roșie”, a spus coordoantorul AUR Timișoara, Cornel Ciobanu, cu aluzie la blatul pe care l-am văzut de multe ori, USR-PSD.

Consilierii locali pe care AUR ar urma să-i trimită în CLT sunt Ilie Sîrbu, cel care a și candidat la primărie, Andreea Medișanu, din Partidul Republican, și Ștefan Corban. Cei de al AUR vor să aibă viceprimar, asta după ce Sîrbu nua  avut nici 5% din voturile timișorenilor la alegerile pentru funcția de primar, sub scorul partidului din care face parte pentru votul consilierilor locali. ”Ținta numărul 1 este ca «Ilie la primărie» (n.r sloganul de campanie a lui Sîrbu) să fie viceprimar. Vom purtea discuții în acest sens”, a mai spus Cornel Ciobanu. Va fi destul de ciudat, pentru că AUR vrea și vice, și…opoziție. ”Ținta numărul doi este să intrăm într-o opoziție care ne va consolida poziția noastră pentru 2028”, a mai punctat Ciobanu.

În viitorul CLT, Alianța Timișoara Unită va avea 13 consilieri. Cu cei trei de la AUR ar face 16 voturi, suficiente pentru majoritatea simplă, de 14 voturi, dar nu și pentru cea a proiectelor de patrimoniu, unde e neovie de minimum 18 voturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ