DISTRIBUIȚI

De la 1 noiembrie, inspectoratele școlare urmează să se transforme în direcții județene pentru învățământ și să existe birouri județene ale Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar. Pentru acest birou, aparent, nu ar mai fi spațiu în noul sediu cumpărat la finalul anului trecut pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Viitorul birou va avea 13 angajați transferați de la inspectorat și alți oameni angajați și, aparent, din cauza celor noi, nu ar mai fi loc în sediu, unul în care IȘJ s-a mutat efectiv în primăvară. IȘJ are un sediu pe strada Doctor Liviu Gabor, cumpărat cu bani din fondul de rezervă al Guvernului. ”Din inspectoratul școlar actual se vor forma două direcții: o direcție rămne pe loc așa cum este, direcția care primește o titulatură nouă, dar rămâne actualul inspectorat școlar, având un număr mai puțin de angajați. 13 posturi se vor duce la biroul județean al ARACIP-ului, care va fi o instituție de sine stătătoare, va avea personalitate juridică și va primi în plus de aceste 13 posturi udneva încă vreo șase-șapte posturi noi. Problema pe care doresc să v-o ridic este că noua structură care se formează, din păcate, nu încape ca și loc în actulaul sediu al inspectoratului școlar”, a punctat inspectoarea școlară generală, care e și consilier județean, în plenul CJT.

Aparent, pentru biroul ARACIP nu mai e loc, iar Danielescu a cerut sprijin CJT pentru un spațiu identificat, pentru care Ministerul Educației Naționale să achite o chirie. ”Atunci când noi am făcu demersurile pentru achiziția acestui spațu nu aveam de unde să știm și să previzionăm ce se va întâmpla, că vom ajunge ca sediul inspectoratului să fie neîncăpător pentru noua structură creată. V-aș cere sprijin în numele colegilor care se vor duce pe noua instituție creată să ne ajutați cu identificarea unui nou spațiu pentru instituția nou creată. De data aceasta mult ma mic decât cel în care sunte, noi. Pe care cei de la MEN să poată să-l susțină financiar Problema noastră este că nu știm unde ne vom duce, timpul este foarte scurt și structura nouă creată va trebui cumva să-și desfășoare activitatea. Vă rog să ne ajutați să identificăm o variantă ca 20 de colegi să aibă udne să-și desfășoare activtate”, a mai spsu Danielescu.

Guvernul a dat 3, milioane pe noua clădire de pe strada Liviu Gabor, după ce ani de zile s-a plătit o chirie deloc mică pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Acolo s-a mutat și Casa Corpului Didactic, care în ultimii ani era în internatul Colegiului Tehnic ”Emanuil Ungureanu”Inspectoratul a stat ani de zile în chirie în clădirea de lângă sediul Mitropoliei și fostul Liceu de Arte Plastice, imobil ce aparținea comunității evreiești. Instituția a fost nevoită să plece, deoarece acolo erau plamuri de clădiri futuriste de tip hotel. Instituția nu a vrut să meargă în fostul Liceul Agricol, clădire ce era liberă și unde se se va face o școală generală și a ajuns chiriașă pe Mihai vitează, în clădirea ABA Banat, acolo unde acum au rămas Administrația Cananlului Bega și Centru Militar Zonal, mutat temporar, din cauza renovării sediului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ