DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a demarat procedura de licitție pentru construcția unui centru multifunțional în cartierul Ronaț, bineînțeles, alt proiect gândit și cu finanțare europeană obținută de pe vremea primarului Robu. Noul centru va avea rolul de a sprijini atât copii cu risc de separare de părinți și abandon școlar, dar și pe înșiși părinții.

Noul centru va fi ridicat pe Calea Bogdăneștilor, la numprul 139C, iar obiectivul de investigații pentru care se caută executant poartp denumirea de “Regenerare fizică, economică și socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaț -construire centru multifuncțional“. Acestea vor fi serviciile oferite: Centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi; Centru de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi; Servicii de asistenţă comunitară. Activitățile vor avea următoarele adresabilități: copiilor (combaterea abandonului şcolar); tinerilor şi adulţilor (deprinderea de abilităţi necesare unui loc de muncă, adoptarea unui stil de viaţă sănătos); altor persoane de diferite vârste pentru servicii sociale, iar activităţile recreative, culturale vor fi pentru toate grupele de vârstă.

Un centru similar va exista și în Kuncz. Ca de obicei, Fritz vorbește ca și cum acestea sunt planurile sale, deși centrele au fost proiectate pe vremea vechiului primar. ”Unul din rolurile cele mai importante ale unei administrații locale este să întindă o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Și de aceea mă bucur că Primăria Timișoara lansează acest proiect prin care ne dorim să îi ajutăm pe copiii și părinții din Ronaț. Avem în plan construirea unor centre similare și în alte cartiere din oraș, cum ar fi Kuncz, unde proiectul este într-o stare avansată. Administrația pe care o conduc va prioritiza cartierele uitate ale orașului, iar aceste centre sunt doar începutul schimbărilor pe care le vom face în aceste zone”, a declarat Dominic Fritz.

Beneficiarii vor fi 508 persoaneă din zonă, cu 101 beneficiari direcți. Centrul va avea la parter o sală de educație și activități culturale de grup și seminarii, 3 săli pentru activități educative/socializare, cabinet medical, sală de tratamente, sală de așteptare, grupuri sanitare, bucătărie fără prepararea hranei, cămară, sală de mese, sală de sport, vestiare și dușuri. La etaj se vor regăsi: două săli de consiliere, birou administrativ, 4 săli pentru activități diverse, oficiu cu mașină de spălat, grupuri sanitare, bibliotecă, două săli de consiliere.

Suprafața terenului pe care se va realiza investiția este de 3443 m, iar suprafața construită la sol va fi de 630 mp. Spațiul exterior va cuprinde și o zonă verde amenajată pe 900 mp, o zonă de joacă/sportivă -700 mp, parcări- 350 mp. Proiectul are finanțare asigurată prin Programul Operațional regional. Valoarea totală estimată fără TVA este de 3.699.508,11 lei. Termenul de realizare a cosntrucției este de 24 de luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ