DISTRIBUIȚI

Un drum între Timișoara și Novi Sad s-ar putea face doar cu autobuzul. Ideea a fost abordată la o discuție desfășurată astăzi între reprezentanții viitoarelor capitale culturale, organziată de CJT, cu ocazia evenimentelor pentru Ziua Județului.

Novi Sad va fi capitala europeană a culturii în 2022, air Timișoara, în 2023. S-a dicutat despre colaborarea celor două orașe în plan cultural, turistic, dar și cu existența acestui autobuz. Alin Nica a vorbit despre intensificarea schimburilor culturale între instituțiile de cultură din Timișoara și Novi Sad, dar și intensificarea parteneriatelor bilaterale între școli. Tijana Bugarski, directoarea Galeriei Matica Srpska, a invitat-o pe directoarea Asociației Timișoara 2023, Simona Neumann, la un schimb de bune practici despre organizarea evenimentelor culturale în context pandemic, cooperare existentă până în 2019, dar oprită de contexutl sanitar.

La discuții a participat și Iuliana Popovici, secretar de stat în ministerul Culturii, dar și viceprimarul Ruben Lațcău.

foto: bbc.com

LĂSAȚI UN MESAJ