DISTRIBUIȚI

Actuala administrație duce la bun sfârșit alt proiect gândit și cu finanțare din fonduri nerambursabile de pe vremea primarului Nicolae Robu. Primăria a anunțat că a deschis procedura de licitația pentru construcția unei noi creșe în Calea Lipovei, mai precis, pe strada Ion Ionescu de la Brad.

Noua creșă va avea 29 de locuri pentru micuți, într-o zonă care e în continuă extidnere, mai ales că Dumbrvița e la o aruncătură de băț. Firește, clădire ava fi dotată și se vor face și angajările de personal. ”Vrem să dăm toată atenția noastră cartierelor timișorene dens populate. Mulți părinți din zona Lipovei au solicitat primăriei deschiderea de noi creșe în cartierul lor și, pentru că ne dorim să îi sprijinim pe cei care își doresc să revină la muncă înainte de împlinirea vârstei de 3 ani a copiilor, vrem să le oferim cetățenilor o nouă creșă în termen cât mai apropiat. De aceea, invit toate firmele interesate să își înainteze ofertele, să facem echipă pentru o lucrare de calitate, astfel încât copiii și părinții din Lipovei să aibă cât mai curând acces la o creșă nouă”, a declarat Ruben Lațcău.

Creșa va trebui să fie gata în toamna lui 2022. Valoarea totală a proiectului este de 7,8 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1.018.256,49 lei, iar contribuţia proprie a primăriei este de 6.861.084,29 lei. Proiectul este finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, în calitate de Organism Intermediar şi Municipiul Timişoara, în calitate de Beneficiar.

LĂSAȚI UN MESAJ