DISTRIBUIȚI

Deși ilegal, obiceiul de a incendia resturile vegetale nu a dispărut complet în Timișoara. Primăria atrage atenția cetățenilor că tot ce trebuie să facă e să strângă gunoiul vegetal în saci, deoarece autoritățile plătesc un operator pentru ridicarea deșeurilor.

De aceste operațiuni se ocupă firma Transclean, pltătiă pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilro vegetale colectate din municipiul Timișoara. Timișorenii sunt rugați săa dune gunoiul vegetla îns aci, sau să lege crengile în grămezi, cu lungimea tăiată la maximum 1 metru. Programul de colectare a deșeurilor vegetale este disponibil pe site-ul firmei Trasnclean. Arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor sau a vegetației ierboase fără a anunța autoritățiel responsaible cu protecței mediului saua informare în prealaibl serviciile publice comunitare pentru situații de urgență este contravenței și se sancționează cu amendă între 3000 și 6000 de lei în cazul persoanelor fizice și cu 25.000-50.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

De asemenea, arderea deșeurilor vegetale din ariile protejate sau de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituție infracțiune dacă a pus în pericol viața umana sau sănătate umană, animală și vegetale. Sancțiunea este închsioare de la 3 luni la un an și amendă. Agenții economici, instituțiile sau alte persoane juridice sunt obligate să mențină curățenia fără a arde deșeurile vegetale.

LĂSAȚI UN MESAJ