DISTRIBUIȚI

Aventura în Cupa României s-a terminat pentru ASU Poli în optimi, unde au pierdut cu 2-1 cu Astra Giurgiu. Un gol al adversarului și pasa pentru cealaltă reușită au fost opera lui Silviu Balaure, jucător crescut la ACS Poli. Alb-violeții au condus la pauză, dar, până la urmă, a învins echipa mai experimentată.

Condițiile meteo de disputare a partidei au fost unul extrem, cu -8 grade resimțite la o temperatură ”reală” de -3 grade. Chiar și așa, cel puțin în prima repriză, jucătorii nu au părut ”înghețați”. Astra a avut prima mare ocazie a meciului, în minutul 16, prin Valentin Gheorghe, care a trimis puțin pe lângă poartă. Diferența de ligă nu prea s-a văzut pe tot parcursul meciului, iar în minutul 25, și Poli a fost periculoasă, la un șut al lui Munteanu care s-a dus puțin pe lângă vinclu. Peste două minute, David Lazar a avut o ieșire ezitantă, tot după o execuție a lui Munteanu, iar Coadă a putut să marcheze cu latul. Până la pauză, și Plazonja a mai avut o ocazie importantă.

La reluarea jocului, tot Poli a fost echipa mai periculoasă. Ivanovici a avut șansă să închidă meciul în minutul 50, dar nu a știut să profite de ezitarea lui Lazar. Repriza a doua nu a mai avut un ritm așa de bune, pe deplin explicabil în condițiile meteo dure. În minutul 59, Astra a reușit să egaleze. Mai tânărul Balaure a marcat cu capul din 6 metri de pe lângă mai experimentatul Mera. Trebuie spus că și vântul a influențat mult jocul și coordonarea defensivă, inclusiv la primul gol al lui Poli. La fel s-a întâmplat și la golul victorie pentru Astra. În minutul 81, Mattia Montini a marcat din centrarea lui Balaure la o fază la care Hindrich a fost în încurcătură.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Sg. Popovici – Al. Munteanu (D. Radu 88′), Coadă (R. Rus 88′), Casado (Codrea 70′), P. Ivanovici – Axente (Cioinac 70′), Plazonja

Astra Giurgiu: D. Lazar (cpt.) – David Bruno, Jovanovic, Ct. Ion, Riza (Lamanje 46′) – Crepulja (Canadija 81′), Boe Kane, Val. Gheorghe (Balaure 46′), Stahl (Merloi 70′) – Krpic (Wuthrich 58′), Montini

Dan Alexa a spus că Poli a controlat jocul, prepondenrent. ”Au fost două reprize diametral opuse ca rezultat. Ca joc, cred că am fost echipa mai bună astăzi. Am avut multe situații, și la 1-0, și în repriza a doua, și la 1-1, și la 2-1. Astra nu știu dacă pe lângă cele două goluri a avut alte situații clare de a marca, în afară de șutul lui Vali Gheorghe din prima repriză. Mare majoritate a timpului a fost un joc bun al nostru, cu multe situații. Am interpretat de multe ori bine jocul. Din păcate, am luat gol pe niște situații pe care le puteam rezolva mult mai ușor. Încerc să au lucrurile bune din jocul acesta. Mă bucur că am reușit să băgăm și jucătorii care au venit în urmă cu pregătirea. Aici mă refer la Cioinac și la Rus, care au intrat bine. În rest, sunt dezamăgit de rezultat. Am întâlnit Astra, o echipă cu jucători buni, care pot să facă diferența în anumite momente ale jocului. Dar momentele-cheie au fost momentele în care Plazonja a scăpat singur cu Lazar, iar acel contraatac în care am fost egalați. Sunt lucruri care cu greu le poți prevedea în fotbal. Sunt goluri ușor luate. Aici este marele minus al meciului de astăzi. În schimb, 70-75 de minute am arătat bine, am interpretat bine momentele și nu am avut șansă”, a precizat Alexa la Digisport.

Eugen Neagoe a punctat că Timișoara merită să revină în prima ligă. ”Au fost două reprize diametral opuse ca rezultat. Ca joc, cred că am fost echipa mai bună astăzi. Am avut multe situații, și la 1-0, și în repriza a doua, și la 1-1, și la 2-1. Astra nu știu dacă pe lângă cele două goluri a avut alte situații clare de a marca, în afară de șutul lui Vali Gheorghe din prima repriză. Mare majoritate a timpului a fost un joc bun al nostru, cu multe situații. Am interpretat de multe ori bine jocul. Din păcate, am luat gol pe niște situații pe care le puteam rezolva mult mai ușor. Încerc să au lucrurile bune din jocul acesta. Mă bucur că am reușit să băgăm și jucătorii care au venit în urmă cu pregătirea. Aici mă refer la Cioinac și la Rus, care au intrat bine. În rest, sunt dezamăgit de rezultat. Am întâlnit Astra, o echipă cu jucători buni, care pot să facă diferența în anumite momente ale jocului. Dar momentele-cheie au fost momentele în care Plazonja a scăpat singur cu Lazar, iar acel contraatac în care am fost egalați. Sunt lucruri care cu greu le poți prevedea în fotbal. Sunt goluri ușor luate. Aici este marele minus al meciului de astăzi. În schimb, 70-75 de minute am arătat bine, am interpretat bine momentele și nu am avut șansă”, a precizat Neagoe, tot la Digisport.

Peste o săptămână, joi la ora 15, Poli începe tot acasă campionatul, cu Gloria Buzău.

foto: Sebastian Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ