După ani de restricții, valsul va sclipi din nou la Timișoara, la Balul Vienez. Mâine, 24 noiembrie, are loc o nouă ediție a evenimentului, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara.
Balul Vienez din Timișoara este organizat în parteneriat cu Consulatul Austrie și este la ediția a IX-a în 2023. Evenimentul este sub înaltul patronaj al Ambasadei Austriei în România și este a XXXI-lea bal vienez recunosct la nivel internațional de primăriai capitalei Țării valsului. La bal va cânta, ca în fiecare an, orchestra ”Spirit of Vienna”, adusă special pentru eveniment. Nu vor lipsi nici marii artiști români, consacrați pe scene internaționale: Cellia Costea, solistă a Operei Naționale din Atena, dar și Sebastian Manning vioara I (clasa a VII-a) și Lois Muntean- vioara a II-a (clasa a VIII-a), ambii elevi ai Liceului de Arte „Ion Vidu” din Timisoara, la secțiunea Rising stars. (stele în ascensniune).
Fundația Hațegan e implicată din nou în organizare. ”După o pauză de doi ani, ne bucurăm să fim din nou împreună pentru a onora tradiția și a investi în viitor. Balul Vienez nu este doar un eveniment de o seara, ci un program de trei luni în care aducem împreună cultura, tinerii și generozitatea. În cei 10 ani de existență acest proiect a crescut reușind în fiecare an să mărească amploarea impactului la nivel de comunitate. Prin implicarea în proiectele partenerului caritabil al evenimentului, United Way România, încercăm să oferim o șansă la educație pentru 850 de copii care nu au această oportunitate”, a declarat avocata Ioana Hațegan. 
Programul artistic al balului e asigurat de 44 de tineri debutanți, cu vârste între 16 și 24 de ani, plus 23 de copii minidansatori, cu vârste între 6 și 12 ani, toți participanți ai cursurilor ai Academeii BVT, aflată la ediția a VI-a. Radu Andrei Tudor și Roxana Morun de la TVR prezintă evenimentul.
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ