ADR Vest anunță deschiderea unui nou apel de finanțare pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Bani sunt pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Ghidul solicitantului a fost aprobat încă de vineri de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Solicitările de finanțare se pot depune însă din 30 octombrie, ora 12, până în 30 noiembrie, ora 12. În total, pentru regiunea de Vest, adică Timiș, Hunedoara Caraș-Severin și Arad, se alocă 17.655.000 de euro. Valoarea finanțării neramubursabile este de minimum 1,5 milioane de euro și maximum 6 milioane de euro. Condiția este ca locul de implementare să fie mediul urban la întreprinderile mici și mijlocii, respectiv mediul rural la cele mijlocii, conform ADR Vest.

Pentru acest apel de proiecte, nu sunt eligibile microîntreprinderile, adică firmele cu mai puțin de zece salariaţi, care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei. Pentru IMM-uri, sunt eligibile pentru finanțare prin ajutor de stat regional investițiile pentru construirea sau extinderea spațiului de producție sau de prestare de servicii, precum și dotarea cu active corporale și necorporale. Altă condiție este ca investiția să fie investiție inițială. Asta înseamnă o investiție în active corporale și necorporale

În regiunea de Vest, beneficiarul trebuie să aibă o contribuție de minimum 45% din cheltuielile eligibile la întreprinderile mici, respectiv de 55% la cele mijlocii. De asemenea, contribuția programului este de maximum 100% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis. Cererile de finanțare se vor depune prin aplicația MySMIS. Ordinul /i ghidul pot fi consultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ