DISTRIBUIȚI

Consilieri județeni din Timiș au votat joi în cadrul unei ședințe de plen extraordinare online o rectificare de buget pentru o sumă totală de 2.028.000 de lei, distribuiți în mai multe direcții. O mare parte din bani vor merge pentru echipamente e protecție, alții pentru școli, inclusiv pentru tablete pentru copiii săraci. Alte fonduri merg spre instituțiile de cultură, protecția socială și căminele de bătrâni.

Pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-au alocat 200.000 de lei pentru materiale și echipamente de protecție în luptă cu coronavirusul, sumă ce provine din fondul de rezervă. Către școlile pentru copii cu nevoi speciale se duc 125.000 de lei, pentru măști, tablete, termoscanere, mănuși sau lămpi UV astfel: „P.P. Neveanu” primește 125.000 lei pentru tablete destinate elevilor și 20 mii lei pentru achiziționarea de măști, scannere de temperatură, lămpi UV și mănuși. Liceului Teoretic Special IRIS i se alocă 21.000 lei pentru achiziționarea de tablete pentru elevi, iar școlii Constantin Păunescu din Recaș 120.000 lei pentru activitatea de învățare online și 20.000 lei pentru materiale de curățenie, decontaminare și lămpi UV. „Alexandru Roșca” din Lugoj primește 50.000 lei pentru achiziționarea de tablete, iar Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu beneficiază de 100.000 lei pentru dezinfectanți, laptopuri și tablete necesare învățământului online. De asemenea, Școlii Gimnaziale Speciale Buziaș i se alocă suma de 50 mii lei pentru achiziționarea de dispozitive pentru desfășurarea lecțiilor online.

Bani pentru materiale de protecție s-au dat și la Biblioteca Județeană Timiș, precum și la cele trei muzee, al Satului, de Artă și al Banatului, în total 55.000 de lei în acest sens. Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  a primit 237.000 de lei, dintre care 220.000 sunt pentru hrana personalului aflat în izolare în centre timp de 14 zile, iar 17.000 pentru șapte containere pentru izolarea la locul de muncă. Alți 1.150.000 de lei merg către căminele de bătrâni de la Jimbolia și Comloșu Mare.

Călin Dobra spune că banii nu au fost alocați în plus, ci doar redirecționați. ”Nu am cheltuit bani în plus față de cei prevăzuți pentru școli, ci am reușit să mutăm fonduri de la alte capitole, astfel încât să sprijinim elevii care nu dispun de tablete sau laptopuri pentru învățământul online. Alocările au fost făcute în urma solicitărilor școlilor, cele care știu cel mai bine situația elevilor. De asemenea, am ajutat unitățile de învățământ cu bani pentru măști și dezinfectanți, pentru când copiii vor reveni în bănci”, a declarat președintele CJT.

În ședință, consilierul Titu bojin, ales pe listele UNPR, a ridicat problema banilor pentru programul prin care elevii primeau mâncare zilnic la școală. Dobra a explicat că în aceste sens este necesară o decizie unitară la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ