DISTRIBUIȚI

Decizii luate fără cap și fără respect la adresa cetățenilor României, și, în speță, a timișenilor. După ce noaptea trecută, după ora 23, Comitetul Național a aprobat carantinarea a opt localități din Timiș, plus Ghergla, Jibou, Zalău și Cehu Silvaniei, în toiul nopții s-a transmis că totuși, carantina, începe din noaptea aceasta la 5. Asta după ce Prefectura Timiș a dat ca reper ora 0, din 6 noiembrie!

Azi dimineață, Poliția a anunțat că Dumbrăvița și Moșnița nu pot fi nici măcar tranzitate. ”Începând cu data de 05.11.2020, ora 05.00, următoarele localități intră în carantină: Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița cu satele apartinatoare Rudicica,Urseni,Albina și Moșnița Veche; și Ghiroda fără satul Giarmata Vii. Rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele: 1.centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului; 2.centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului. Pentru cei care doresc sa tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este: 1.DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului. Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora”, au transmis cei de la Inspectoratul de Poliție Județean.

Din localități, dar și în interiorul acestora, e nevoie să se iasă din casă cu declarație pe propria răspundere. Noaptea, între 22-5 circulația e restricționată doar pentru motive urgențe. ”Că urmare a instituirii carantinării in cele 8 comune si satele apartinatoare cu excepția Giarmata Vii, polițiștii,jandarmii și pompierii se vor afla la intrarea și ieșirea din aceste localități pentru a aduce la cunoștința cetățenilor,măsurile care au fost impuse și faptul că intrarea și ieșirea din localități se face pentru motive temeinice in baza documentelor justificative conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Astfel, circulația și staționarea in spații publice a persoanelor este interzisă cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator”, mai anunță IPJ.

Luni dimineața, polițiștii nu au dat amenzi, ci au oprit mașinile ca să informeze cetățenii despre carantină. Măsura va dura 14 zile, începând din 5 noiembrie, așadar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ