DISTRIBUIȚI

De vineri, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean are și cabinet parlamentar la Giroc, nu doar la sediul filialei județene din Piața Unirii. La deschidere s-a vorbit despre obiectivul clar al organizației, de a da primarul din bogata comună din sudul Timișoarei peste 3 ani, iar parlamentarul a vorbit inclusiv de conurbația Arad-Timișoara.

PNL are doar viceprimar la Giroc în acest moment, pe Dan Vârtosu, ales recent. Ben-Oni Ardelean nu a ascuns că motivul deschiderii cabinetului este chiar dorința de a câștiga viitoarele alegeri locale în comună. ”Eu cred că este extrem de important să punem accent pe tot ce înseamnă periurban în zona Timișoarei. Pentru că, iată, au devenit nu doar niște cartiere de lux extrem de căutate și foarte bine cotate, ci sunt oameni care muncesc în toată zona metropolitană a Timișoarei. Dacă reușim să aducem câteva proiecte mari de anvergură, cum ar fi Cargo Timișoara sau alte proiecte, precum o fabrică de mașini sau esențială pentru industria de apărare, cred că lucrurile acestea ar resuscita economic întreaga reigune, ar aduce un plus de populație foarte mare și o conurbație Arad-Timișoara de peste 1 milion de locuitori, care ar înseamna un oraș mare în spectrul acesta european, din punct de vedere economic, din punct de vedere al dezvoltării, al bunăstării, al prospetității. Oricum, zona aceasta este a doua din punct de vedere economic, după București-Ilfov și cred că este important să mărim aceasta capacitate și să aducem bunăstare și prosperitate în zonă. Este esențial să ținem cont că aceste zone periurbane s-au dezvoltat foarte mult. Orășele sau sătuce și comune cu 3-4000 de locuitori au deja locuitori cu zecile de mii și sunt deja orașe în toată regula, chiar dacă nu au primit acest statut. Toată atenția trebuie să fie concentrată asupra acestor locuitori care merită mai mult decât au în prezent”, a declarat Ben-Oni Ardelean pentru presă.

De altfel, și ceilalți parlamentari de Timiș vor urma acest model. ”Cei cinci parlamentari ai PNL au intenții de a deschide mai multe cabinete parlamentare. Atât eu, cât și ceilalți colegi ne gândim să avem în cam toate zonele din Timiș. Dacă înainte eram pe votul uninominal pe anumite colegii și nu trebuia săa vem cabinete în alte părți, iată ăcă acum find palrmatari ai Timișului, cred că este important să avme cabinete și la Făget, și la Lugoj, și Jimbolia, și la Sânnicolau, în toate localitățile în care trbeuie să deservească cma toate zonele din Timiș”, a mai punctat Ardelean.

Alina Gorghiu a spus că e aproape și ea de ceva similar. „Sunt puțin invidioasă că Ben-Oni Ardelean mi-a luat-o înainte. Voi deschide și eu un asemenea cabinet. Deocamdată este o surpriză”, a spus senatoarea liberală. Și deputatul Marilen Pirtea are un proiect similar. ”Și eu am un asemenea cabinet în pregătire, dar toate la timpul lor. Cred că deschiderea acestui cabinet la Giroc este un pas mic pentru Ben-Oni Ardelean,d ar un pas mare pentru Giroc”, a punctat Pirtea. La eveniment a fost prezent și Cosmin Șandru, aflat la prima sa legislatură în Parlamentul României.

Nu au lipsit nici mebri organzaiției PNL Giroc, inclusiv Dan Vârtosu. Trebuie spus că Vârtosu a fost ales în urma sprijinului PSD giroc, un aspect destul de controversat. De altfel, aecst lucru nici măcar nu este ascuns de cei din PNL, întrucât primarul de la Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, a spus public la deschiderea cabinetului că Dan Vârtosu, d eprofesie medic veterinar, are multe de învăat de la mai experimentautl primar al comunei, Ionel Toma, PSD. Gurile rele spun că și spațiul caibnetului, de pe strada Asociației nr 11, i-ar aparține social-democratului Florin Muntean.

La cabinet va fi program de audiențe joi, între orele 15-17, și vineri, în intervalul 14-16. Uneori, acolo va veni și Ben-Oni Ardelean. ”Va exista un moment în care voi stabili acele cazuri pe care trbeuie să le preiau personal să pot fi aici, să mă întâlnesc cu cetățenii”, a mai  punctat parlamentarul.

LĂSAȚI UN MESAJ