DISTRIBUIȚI

În perioada aceasta este în desfășurare Bienala timișoreană de arhitectură Beta 2020. Evenimentul cuprinde expoziții, dar și tururi prin cartierele istorice ale Timișoarei.

Astfel, la Muzeul de Transport Public ”Corneliu Miklosi” este deschisă până în 25 octombrie, expoziția principală, ”Enough is enough”, cu zeci de proiecte locale și internaționale. Joi va avea loc un tur al expoziției, în care vor fi prezentate tendințele actuale din practica de arhitectură responsabilă cu mediu. În 25 octombrie, evenimentul se va încheia cu un tur ghidat al curatoarei. Expoziția e deschisă de luni până duminică, în intervalul 10-20. De asemenea, tot până în 25 octombrie, la Palatul Poștelor e deschis expoziția ”Elemente uitate. Despre arhitectura lui Nicolae Porumbescu”. Această expoziție poate fi vizitată în intervalul 15-21.

În 14 octombrie are loc, tot în cadrul Bienalei, atelierul online ACAN. În 17 octombrie este programată altă conferință online, “Future of Architecture Practice, Today” . Pentru duminică, 18 octombrie, este programat un tur de arhitectură prin Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe, Piața Libertății și Piața Victoriei,. În aceeași zi, la galeria cord D de la Bastionul Theresia se deschide expoziția „New Tradition. At a table with architecture and art from South Tyrol”, cu o invitație la o masă comună. Luni, 19 octombrie, va fi timpul pentru un alt eveniment online, dedicat arhitecților, “What One-Planet Prosperity offers to architects”.

În 24 octombrie va avea loc, tot online, conferința juriului din cadrul expoziției-concurs Beta 2020,. Evenimentul este unul dintre principalele din cadrul bienalei, și are concurenți din Serbia, Ungaria și România. Expoziția cu lucrări poate fi vizitată până în 21 octombrie în Piața Libertății.Toate evenimentele bienalei aua cces gratuit, dar necesită o programare prealabilă online, la adresa https://betacity.eu/.

Bienala timișoreană de arhitectură Beta 2020 este organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș, Primăria Municipiului Timișoara – Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ