DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta s-a terminat concursul Building Construct, dedicat studenților boboci de la Facultatea de Construcții de la Universitatea Politehnica. Cele mai bune echipe au fost premiate.

În acest an, tematica a fost „Utilizarea materialelor de construcții moderne”. Premierea s-a făcut în amfiteatrul ”Victor Vlad”. Pe primul loc a fost grupa de inginerie civilă în limba română 112B, cu macheta „Etapele unui șantier din beton armat” și încercarea de laborator „Utilizarea varului în mortar”. Pe al doilea loc a fost grupa de inginerie civilă în limba română 113A, cu macheta Cabana A-Frame” și încercarea de laborator „Armarea elementelor cu baghete de plastic”. Pe trei a fost grupa de inginerie civilă în limba germană ICG grupa A, cu macheta „Casă cu materiale expuse”, cu încercarea de laborator „Mortar cu armare dispersă”. Grupa 115A a primit mențiune specială pentru machetă de tip „Cabană A-Frame”, cu fibre de plastic în mortar.

Au participat 250 de studenți, împărțiți în 16 grupe, cei de la secțiile I.C. (Inginerie Civilă în limba romană), I.C.G. (Inginerie Civilă în limba germană), I.C.E. (Inginerie Civilă în limba engleză). anul acesta, în premieră, a fost și proba de prezentare a unei lucări de laborator. Studenții au fost îndrumați de profesorii Cătălin Badea, Liana Iureș, Viorel Todea și Remus Chendeș. S-a lucrat în ultimele două luni, în grupe de maximum 16 membri. Ei au avut de studiat materiale de construcții sustenabile, și au făcut o machetă cu ele. Tinerii i-au avut ca tutori pe profesorii de la Disciplina de Materiale de Construcții, dar și pe studenții din cadrul OSTL, plus specialiști în domeniu. Dupăc ele două luni de studiu de materiale și muncă la machetă, a urmat și gala de jurizare.

În juriu au fost profesori, specialiști, dar și alți studenți mai mari. Gala a avut loc miercuri. „Concursul este o aplicare a chestiunilor teoretice pe care le facem cu studenții anilor I. Le oferim posibilitatea să facă și cercetare și să pună în aplicare noțiunile generale pe care le studiază. Prin acest proiect ei iau contact direct cu materialele, pot vedea cum se pun acele materiale în operă, ce se întâmplă cu acele elemente în timp și, bineînțeles, să dea viață unei volumetrii”,  a spus în deschiderea galei prorectorul Simon Pescari, el însuși cadru didactic la Facultatea de Construcții.

Bobocii au fost deschiși. ”Proiectele sunt din ce în ce mai complexe și cu o implicare din ce în ce mai mare. Am observat un interes din partea studenților în special în ceea ce privește materialele noi, sustenabilitate, economie de energie, reutilizarea de materiale, folosirea de materiale neconvenționale sau chiar și deșeuri. La această ediție, pe lângă machetă, studenții au avut și un program experimental în care au realizat materiale, unele noi, alte materiale sustenabile sau eco-materiale și după aceea le-au testat, au interpretat rezultatele astfel încât să avem și parte științifică în cadrul concursului”, a punctat Cătălin Badea, coordonatorul concursului.

Concursul a fost anul acesta la ediția a șaptea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ