Sâmbetele cu brunchuri îmbelșugate bănățene se reiau acum că a venit toamna. Primul se organizează la Nițchidorf, în ținuturile joase ale Hertei Muller și ale Luncii Pogănișului, iar meniul va fi unul și de inspirație sibiană.
Evenimentul începe de la ora 11 la familia Maniu din Nițchidorf, dar vor veni și ciobani din mărginimile Sibiiului. Astfel, veți putea servi brânză și lapte de oaie, zacuscă, mâncăruri bănățene de cartofi, ardei umpluți, ciorbă de miel, crofne, limonadă și multe altele. Nu vor lipsi nici activiățile. Organizatorii recomandă să mergeți cu mașina până la Balta 2 din Nițchidorf și să mergeți de acolo 3 km pe jos sau, dacă nu, să o luați pe un fost drum de stână.
Doritorii de înscriere pot face o donație de 130 de lei per adult și 65 de lei pentru un copil între 7 și 14 ani contul RO40BRDE360SV08627093600 deschis la BRD pe numele Manitiu Gheorghe, cu precizarea „Donație pentru brunch”. Mai multe informații se pot obține la tel. 0728 370198. Iată programul ăentru Banat Brunch:
Meniu și activități
11,00 – 13,00 – Banat Brunch la stâna familiei Manițiu din Nițchidorf
13,00 – 15,00 – Activități la stână: activități în brânzărie, pictat pe sacoșe de pânză, târg de producători locali, plimbare în Rezervația naturală Lunca Pogănișului
Meniu
Platouri cu brânză de oaie
Pastramă de oaie
Salată de vinete
Ouă de casă fierte
Zacuscă
Platou cu legume de sezon: roșii, castraveți, ardei, ceapă
Balmoș
Mămăligă
Lapte de oaie
Platou cu chiftele, cârnați și șonc
Drob de miel
Fasole slăită
Pită de la Brutăria din Gătaia
Ciorbă de legume de sezon
Ciorbă de miel
Ardei umpluți
Friptură de pui
Tocăniță miel
Cartofi cu boia și ceapă
Murături de casă cu gogoșari și castraveți
Turtă cu măr
Gogoși cu gemuri de casă
Ceai din plante locale
Sirop de soc
Sirop de mure
Limonadă
Cafea