DISTRIBUIȚI

Patru formații timișene au fost angrenate în primul tur al Cupei României, în trei jocuri. Mai departe au mers CSC Ghiroda și Giarmata Vii, dar Pobeda Star Bișnov (Dudeștii Vechi), în timp ce Fortuna Becicherecu Mic și ACS Poli au fost eliminate din competiție.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii a jucat pe terenul din Simeria unde evoluează CSM Deva, și a câștigat spre finalul prelungirilor din timpul regulamentar. În minutul 94, Răzvan Ghinescu a marcat din penalty și a trimis clubul din comuna de la aeroport în următorul tur al competiției. La Dudeștii Vechi, ”bulgarii” lui Daniel Vasilcin au jucat cu grupa de 2003 de la ASU Poli, care joacă pentru Fortuna Becicherecu Mic. Tinerii de 17 ani au deschis scorul în minutul 3, prin Demetris Cristodulo, dar până la pauză s-a făcut 4-1, după golurile lui Raul Costescu din minutul 11, Rocky Trankulov, penalty în minutul 18, același Costescu în minutul 21 și Flavius Tulcan în minutul 33. Pentru Fortuna a mai înscris Mihai Jorza în minutul 49 la un joc început mai târziu, din cauza întârzierii ambulanței.

ACS Poli a jucat acasă, pe Electrica, cu Gloria Lunca Teuz Cermei. A fost nevoie de penalty-uri pentru departajare. Claudiu Matiș a deschis scorul în minutul 26, iar Mihai Hecsko a mărit diferența în minutul 40. 2-0 s-a dovedit cel mai periculos scor. Până la pauză, în minutul 43, Luca Bodri a marcat, iar în repriza a doua, Denis Salka a egalat.Prelungirile nu au mai adus goluri, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare. Cristian Daminuță a scuturat plasele, iar timișoreanul Daniel Filip a egalat pentru Cermei. A urmat ratarea lui Sinișa Sporin, iar Alexandru Sabău a înscris. Dănuț Bilia nu a mai greșit, dar nu s-a încurcat nici Rafael Iuga. Remi Oche nu a putut înscrie nici el, iar Denis Lazăr a făcut-o, astfel că după 2-2 în timp regulamentar, arădenii au mers mai departe după 4-2 la loviturile de departajare.

Al doilea tur din Cupa României se va disputa la data de 23 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ