Țara se afundă în sărăcie, iar Guvernul și ai săi reprezentanți din județe fac tot posibilul să suplinească lipsa de pâine cu circ, într-o ”reinterpretare” a filosofiei împăraților Romei. Într-un context militar dleicat la nivel mondial, prefectul Mihai Ritivoiu anunță cu entuziasm că la parada de Ziua Națională vom avea tancuri prin Timișoara.

Anul trecut, în 2022, la primul 1 Decembrie fără restricții după doi ani grei pandemici, a fost de înțeles că autoritățile au făcut o paradă de amploare. Iar cum în acest an, românii sunt și mai săraci, iar premier e pesedistul Marcel Ciolacu, iată se simte nevoia de a plusa, inclusiv dincolode limitele ridicolului. Fanfara și elicopterele nu mai sunt de ajuns. Deși în Ucraina, conflictul e tot mai de amploare cu Rusia, iar în Fâșia Gaza, Israelul atacă locațiile teroriștilor Hamas, se pare că prefectul Mihai Ritivoiu simte nevoia să ne ”surprindă” cu blindate, care nu au mai ”circulat” în număr mare prin centru de la Revoluția din 1989.

Reamintim, Ritivoiu a mutat unele manifestații naționale de la Monumentul ostașului necunoscut din Parcul Central pentru că uniforma statuii este cea tipică rusească, fără a mai ține cont că cu ajutorul armatei roșii, teritoriile dorite de Ungaria, implicit și Banatul, au arămas în granițele României și după 1945. Însă la a aduce blindate pe timp de războaie, Ritivoiu nu mai are vreun ”deranj. „Și în acest an vom organiza un eveniment de amploare de Ziua Națională, cu o participare de forțe chiar mai numeroasă ca anul trecut. Avem și o surpriză: pentru prima dată în Timișoara, vor participa la defilare și transportoare blindate Piranha V! Vom păstra și locul ceremoniei: în fața Catedralei Mitropolitane, unde vă aștept pe toți în 01 Decembrie de la 11:00 să sărbătorim împreună!”, apune prefectul.

Dn păcate, între timp, în oraș, mai e un element ce aduce tristă amintire de vremurile din 1989: fabrica AEM, altădată una de vârf din oraș. e în grevă, din cauza că angajații sunt neplătiți. Dar dacă în portofel bate vântul, autoritțile consideră că o paradă cu fast vă va încălzi ”sufletul”.

LĂSAȚI UN MESAJ