Marele câștigător al funcției de  primar al Lugojului este Călin Dobra. Pesedistul l-a surclasat pe candidatul Claudiu Buciu, în timp ce candidatul proclamat învingător duminică seara, în sediul UR, Erwin Floroni, a fost doar pe locul trei. 

La Lugoj, pe liste au fost înscriși 37.475 de alegători. 15.645 de oameni au venit să voteze, adică mult sub 50%. 343 dintre ei au avut voturi nule, în timp ce 15.302 au votat cu ștampila bine pusă. Călin Dobra a adunat 31,73% din opțiuni, adică a avut 4855 de voturi. Rămâne de văzut cât de „greu” îi va fi la toamnă să se despartă de ”sinecura” de la Electrica Serv, dar și dacă va mai păstra afacerile în mass-media. Ne referim la siteul banatmedia.ro, pe care l-a inițiat după ce a ieșit din afacerea edițiedetimis.ro, site care recent a scris de contractele celei de-a doua publicație online a lugojeanului.

Altfel, Claudiu Buciu, primarul de facto încă în funcție, se poate spune că își pierde a doua oară funcția. El a pierdut-o oficial când prefectul Mihai Ritivoiu i-a semnat încetarea de drept a mandatului, pentru că șase săptămâni a avut domiciliul în Germania, nu în Lugoj, așa cum cere legea. ncetare doar de jure, căci de facto, el a condus primăria, fiind consilierul celui ce i-a preluat atribuțiile. Liberalul a adunat 3912 voturi, adică 25,57%.

În ceea ce-l privește pe medicul Erwin Floroni, lansat cu emfază în campanie de UR, când l-a ”dansat„ chiar Elena Lasconi, se mulțumește cu locul trei. A adunat 3453 de voturi, doar 22,57%. În sediul USR, duminică seara, Dominic Friz a anunțat, caraghios, că Alin Nica a câștigat președinția CJT, iar Floroni, municipiul Lugoj. Altfel, i-a făcut pe cei doi să cadă într-un ridicol de tip scenei „Mihaela, dragostea mea” când mircea Geoană a pierdut prezidențialele.

Dobra își va prelua mandatul la toamnă, cel mai probabil, în octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ