DISTRIBUIȚI

Călin Dobra a anunțat public că nu i se permtie să voteze cu urna mobilă al secția de care aparține, din Lugoj. Președintele Consiliului Județean Timiș încă în funcție a aflat vineri că a luat coronavirus de la o colaboratoare și este obligat să stea în izolare.

Dobra ar fi dorit să voteze în fața casei, unde ar fi un risc mai redus decât în locuință. Însă cei de la secție au decis să nu se deplaseze cu urna mobilă. ”VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituțional! Dar, în secția de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situația nu este singulară.În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măști și păstrând distanța virusul nu se transmite. Și nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical. Tind să cred că e rea voință și chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii și un pretext pentru a-mi îngrădi mie și altor zeci de mii de oameni aflați în aceeași situație, un drept prevăzut de Constituție”, a postat Dobra pe pagina sa de Facebook.

Din informațiile noastre, Dobra e arondat la secția 227 din județul Timiș, cea de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” Lugoj. Într-adevăr, înainte de ora 12, în dreptul secției apare cifră 0 la votanți cu urna mobilă. Dobra a avut ghinionul să se infecteze chiar cu două zile înainte de alegeri. Nu neapărat un ghinion atât de mare, întrucât a trebuit să se izoleze chiar în ultima zi a campaniei electorale. Dobra s-a testat, la fel ca toți cei din echipa sa de la CJT, după ce o colaboratoare, în prezent angajată la Muzeul Banatului, a fost confirmată cu virusul, după ce a acuzat o serie de simptome. De altfel, în lumea politică din oraș se știe că în PSD s-a iscat puțină panică, deoarece colaboratoarea lui Dobra a venit joi la conferința de presă în aer liber pentru prezentarea programului electoral al lugojeanului.

Vineri, toată echipa lui Dobra a fost testată și președintele CJT a fost singurul pozitiv. De altfel, președintele CJT este și asimptomatic și a făcut public faptul că este pozitiv. Este interesant de văzut dacă și cei din PSD, care au stat joi în spatele lui Dobra la evenimentul electoral s-au testat. Joi seara, Călin Dobra a fost alături de candidată la Primăria Municipiului Timișoara, Voichița Lăzureanu, într-o emisiune la o televiziune locală. Lăzureanu a apărut vineri la o altă emisiune, a unui site local, iar duminică a votat la Liceul Teoretic William Shakespeare, semn că nu e considerată contact a lui Dobra.

Și președintele de partid, Alfred Simonis, a votat astăzi la Școala Gimnazială nr. 25 Timișoara, deci nici el nu este în izolare. Ținând cont de rata d einfectare din județ și de întâlnirile din campania electorală, e cel puțin interesant de știut dacă sunt și alte persoane suspecte în PSD, dacă s-au testat, dacă s-au izolat și mai ales, dacă nu, DE CE?

LĂSAȚI UN MESAJ