DISTRIBUIȚI

Călin Dobra și PSD și-au prezentat joi, la o acțiune electorală, programul și echipa cu care candidează pentru Consiliul Județean Timiș. A fost prezentă și candidată la Primăria Municipiului Timișoara, Voichița Lăzureanu, dar și Alfred Simonis, Sorin Grindeanu sau Maria Grapini, din parte partidului din alianță, PPUSL.

Călin Dobra a venit în fruntea CJT în ianuarie 2017, când Sorin Grindeanu a părăsit funcția pentru cea de premier. ”În anul 2017 mi-am dat demisia din Parlamentul României și mi-am îndreptat privirea spre Vest și m-am întors acasă. Am știut că aceasta este șansa mea de a face bine în comunitate în care m-am născut și m-am format ca om, în județul meu. Nu m-am uitat nicio clipă în urmă și știu că a fost cea mai bună decizie. Sunt la capătul unui mandat greu, foarte greu, dar al naibii de frumos. În cei patru ani de mandat m-am lovit constant de birocație, de răutate, de piedici de toate felurile, de munca administrativă dintr-un birou. Asta este partea interesantă care nu se vede, pentru că proiectele nu pot fi făcute altfel decât prin munca de birou”, a spus Dobra.

Președintele CJT în funcție a precizat că sănătate și infrastructura rutieră vor fi prioritățile majore pentru un nou mandat, cu referire la modernizarea drumurilor și a investițiilor concentrate în special la Spitalul Județean, care ține de autoritățile județene. Candidatul a mai vorbit de modernizarea școlilor speciale, îmbunătățirea capacității de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, bazinul de înot de la Jimbolia, Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, investiții în sistemul de management integrat al deșeurilor, proiectele de extindere  gazului și canalizării în județ, dar și pentru digitalizare și realizarea unui brand turistic al județului. Au fost prezentați și consilierii de pe locurile eligible din lista PSD: Mihai Ritivoiu, Aura Danielescu, Dan Idolu, Sabin Bociu, Ioan Sorincău, Petru Andea, Alexandru Iovescu, Nicu Bădina, Deian Plavoșin, Marius Gavrilaș, Raoul Gordean și Roxana Manasia.

Vocea ”politică” mai dură a prezentării a fost Radu Țoancă, candidat pe listele pentru Consiliul Local Timișoara. Țoancă a vorbit de Alin Nica și Cristian Moș, contracandidații lui Dobra de la PNL, respectiv USR-Plus. ”I-aș răspunde lui Alin Nica, care vrea să facă Timișul un județ european și să-l smulgă din dezvoltarea criptocomunistă. Eu nu l-aș fi atacat dacă nu ataca partidul nostru cu lozinci expirate, specifice anilor 1990. Una e să conduci un județ cu aproape 750.000 de locuitori și 99 de UAT-uriși alta e să păstorești un sat desprins dintr-o comună, cu 3000 de oameni. Nu cred că Călin Dobra ar trebui să se uite la colegi asociați cu cu Elena Udrea sau cu edili care fraudează fondurile europene. Cu aceste personaje se mândrește PNL. Nu cred că ar trebui să avem un candidat care visează într-o bulă neomarxistă la cai verzi pe pereți. Dacă l-am întreba unde e sediul DGASPC, probabil ne va indica sediul Nokia. Acum trei luni, domnul a spus într-o ședință de partid că în prima zi când va conduce CJT, va înconjura clădirea cu jandarmi și procurori și pe măsură ce vin funcționarii la serviciu le va înmâna o demisie în alb”, a spus Țoancă.

Sorin Grindeanu a vorbit și el despre Robu, Nica, dar mai ales USR-PLUS. Despre Robu, Grindeanu a spus că face orașul de râs, iar despre Nica, că nu a venit cu proiecte concrete și se ”ascunde” după sigla partidului. Grindeanu spune că organele legii ar trebui să cerceteze sumele reale investite în campania USR-PLUS din Timiș. ”Pe transparență decizională apar cheltuielile acestor domni și doamne: 136.000 de lei. Eu cred că am văzut cu toții în aceste luni în Timiș și Timișoara cea mai mare campanie electorală care s-a făcut vreodată în județul nostru. După calculele pe care le-am făcut noi, depășește cu mult un milion de euro. Trebuie să răspundă în fața legii”, a precizat Grindeanu.

Alfred Simonis, actualul președinte al filialei Timiș, a pomenit despre momentul în care PSD-ul condus de Dragnea l-a debarcat și umilit pe Sorin Grindeanu. ”După ce am câștigat alegerile au venit foarte multe greșeli ale partidului față de filiala Timiș. Eu cred că atunci când greșești la București, prima dată plătești în Timișoara, în Banat, în Ardeal”, a punctat Simonis.

Candidata la funcția de primar al Timișoarei, Voichița Lăzureanu, a lăudat și ea programul ”Dezvoltăm Timișul împreună”. ”Sunt sigură că colegul și prietenul Călin Dobra va rămâne în continuare președinte al CJT, pentru că Timișul merge cu Dobra. Călin cu întreaga echipă au prezentat un program extrem de bine pus la punct”, a spus Lăzureanu.

În susținerea lui Dobra a vorbit și europarlamentarul Maria Grapini, al cărui partid, PPUSL, e în alinață cu PSD la alegerile locale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ