DISTRIBUIȚI

Începutul de octombrie la Timișoara a venit cu temperaturi mari ziua, dar scăzute noapte, aspect din cauza căruia Colterm ar fi putut da energie temircă la orele nocturne. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că pereții blocurilor unde stau abonații s-au răcit, dar cu toate că practic, pe cetățeni nu-i ajută cu nimic, Fritz se laudă cum va clarifica el situația birocratică în creea ce privește Colterm.

Pe scurt, mâine, înainte de Adunarea Generală a Acționarilor Colterm, se va face și o ședință de plen de îndată, pentru a a aproba un nou contract de delegare de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termic. Tradus, e vorba de infrastructura de țevi, pentru care Colterm primește permisiunea să o folosească, deoarece ea este în patrimoniul orașului. Se va face atribuires directă către Colterm. Schimbarea e necesară deoarece se creease un conetxt legislativ complicat Vechiul contract de delegare s-a semnat în 2006, pe 15 ani și a expirat. Din acest motiv, Consiliul Concurenței permite ca acum să se încheie un cotnract pe doar 5 ani. Până acum, pe lângă contractul de delegare, mai erau două de consesiune pe 49 de ani încheiate între primărie și Colterm.

Contractele pe 49 de ani, aflate încă în vigoare, nu mai corespunde normelor privind concurența. Acum, totul s eva simplifca, după votul consilierilor locali de mâine. ”Explozia prețurilor la energie, la nivel național, coroborat cu managementul dezastruos din ultimii ani, a dus Colterm într-o situație extrem de dificilă.  De aceea, în ultimele luni, cu ajutorul specialiștilor, am lucrat intens la redactarea acestui document, pentru ca, după 15 ani, să avem un contract bine făcut. Avem nevoie de o bază ordonată, curată, pe care putem construi. Odată cu încheierea acestui contract, ne asigurăm că serviciul de termoficare din municipiu se desfășoară în conformitate cu legislația, atât la nivel național, cât și la nivel european”, a explicat primarul.

Plenul de îndată, dar și AGA Colterm, când se vor discuta și cei nouă din lista de 12 care vor constitui noul Consiliu de Administrație, vor fi online, din cauza conetxtului epidemiologic. Acum, Colterm nu are CA, deoarece mandatele pentru cel provizoriu au expirat la 20 septembrie. A mai fost de autnci un plen de îndată și o AGA, boictate de consilierii locali PNL, PSD și de Marius Craina de la PRO România.

LĂSAȚI UN MESAJ