Disperarea ”transpiră” tot mai intens din sediul USR Timiș, partid care vine cu comunicări publice tot mai ”haioase”. Acum, cei din filiala condusă de Dominic Fritz cer timișorenilor să semneze pentru recuperarea patrimoniului.

Ei cumpară acțiunea cu inițiativa ”Fără penali în funcții publice”, comparație care nu are nicio bază. În primul rând, pentru a recupera patrimoniul înstrăinat prin modalități ilicite, pe căi ilegale, există deja legislație, și nu mai nevoie de vreo modificare semnificativă. Mai ales că, avem și exemplul aproape de limitele absurdului, în care Fritz s-a lăudat că a recuperat o fostă vilă de pe Loga, apartamentată de comuniști și ulterior re-transformată în unitate monolocativă de o serie de familii de romi, printr-un decret comunist, ne-abolit niciodată și deci, încă în vigoare. Așadar, nu este nevoie de vreo lege nouă, iar demerssul poate avea rolul unui barometru pentru USr, să vadă câți timișoreni îi mai susțin. De asemenea, astfel se pot colecta și date personale, pentru a trimite, ulterior, mesaj electorale, inclusiv mailuri

Bineînețeles, pentru că subiectul e caraghios, în față nu e scos Fritz, ci Paula Romocean. ”USR strânge semnături pentru cauzele în care noi credem. Am strâns peste 1 milion de semnături în sprijinul inițiativei «Fără Penali», iar anul viitor se vor desfășura, în România, primele alegeri în care persoanele condamnate penal nu pot candida pentru nicio funcție publică, de la posturi în cadrul primăriei, până la funcția de președinte al României. Voința cetățenilor nu poate fi ignorată la nesfârșit de vechii politicieni și de șmecheri. A funcționat!USR Timișoara consideră că recuperarea patrimoniului înstrăinat ilegal este un imperativ moral și legal pentru actuala administrație. Restabilirea drepturilor comunității asupra resurselor sale reprezintă o obligație fundamentală a oricărei guvernări locale responsabile și o revenire la normalitate”, spune Romocean.

Ceea ce e de remarcat e că nu se mai vorbește în comunicat de marile demolări pentru terenul de pe malul Begău, semn că Fritz și cei din jurul său și-au dat seama, (tardiv, dar e de notorietate că edilul e foarte prost consiliat în ultima vreme) că timișorenii nu au gustat distrugerea sălii unde făceau canotorii de la CSM Timișoara pregătirea de iarnă. Și, cel mai probabil, nici ceea ce rămas momentan acolo, unde o clădire la fel de ne-intabulată ca restul a rămas în picioare, air în rest toul arată ca după un bombardament.

LĂSAȚI UN MESAJ