DISTRIBUIȚI

Iubitorii de lectură au ocazia să afle mai multe despre temele de mediu, mai ales cele referitoare la apă, dar și să câștige vouchere cu care își pot cumpăra gratis cărți. Titul în cadrul campaniei ”Sete de carte”, care va începe în 22 martie și va dura până în iunie.

Ziua începerii campaniei nu a fost aleasă întâmplător, ci este chiar Ziua Mondială a Apei. Campania e inițiată de Aquatim, în parteneriat cu Administrația Bazinală a Apelor Banat, Asociația Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES) , fundația Aquatim și librăria La Două Bufnițe. Campania va consta în întâlniri lunare online cu iubitorii de carte, organizate de librăria timișoreană, pe pagina de Facebook La Două Bufnițe. Înregistrările vor fi păstrate, astfel că evenimentele vor putea fi urmărite și ulterior. Fiecare eveniment va fi o ”întâlnire” cu o carte, propusă pentru un grup-țintă. Vor fi întrebări și răspunsuri pe o tematică abordată, iar la fiecare eveniment se va da un premiu care constă într-un voucher de 100 de lei la librădia La Două Bufnițe.

Luni, 22 martie, evenimentul e dedicat preșcolarilor și elevilor din clasele pregătitoare, și va fi despre carte ”Băiatul care a secat marea”, scrisă de Paul Brown. Cu această ocazie cei mici vor afla de ce planeta e albastră. Pentru vineri, 16 aprilie, e programat alt eveniment, pentru elevi de ciclul primar, cu cartea „Istorii din preistorie” a lui Alberto Moravia. La data de 14 mai va fi evenimentul pentru elevii de gimnaziua, despre carte ”Greta: Povestea ei. Nu ești niciodată prea mic să faci lucruri mari”, un volum despre tânăra și celebra activistă suedeze de mediu Greta Thunberg. Ultimul eveniment va fi în 5 iunie, de Ziua Mediului, și este deicat liceenilor, cu cartea ”Istoria apelor”, de Maja Lunde, o poveste despre posibile schimbări provocate de dezastrele climatice.

Regulamentul concursului este disponibl pe www.aquatim.ro.

foto: dw.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ