Astăzi a început munca la viitorul stadion-lego, pe terenul de la Optica. Urmează ca în viitoarele luni, bucla unde întorc tramvaiele 8 și 9 să fie relocată, iar viceprimarul Ruben Lațcău, cel care se ocupă de transportul public, spune că nu va fi o scurtare prea mare a treseului, însă recunoaște că transportul în comun pentru Ciarda Roșie trebuie regândit. 

Vicele spune că bucla va fi mutată puțin spre strada de acces la Continental. ”În momentul de față tramvaiele circulă pe traseul lor vechi, până aici, în zona stadionului viitor. Odată ce se finalizează decopertarea și lucrăriel avansează, va trebui începută relocarea linei. Practic, bucla va fi mutată cu câteva sute de metri, cred că vorbim de 250 de metri înspre piața Gheorghe Domășnean. Aceasta va fi una dintre primele lucrări pe care executantul le va face. Ne așteptăm undeva în vara acestui an ele să fie executate. Pe perioada relocării bucleit, tramvaiele vor întoarce în sensul de la Gheorghe Domășnean și nu vor mai ajunge până în dreptul clădirii Optica. După ce bucla este finalizată, ele își vor relua vechiul traseu. Practic, între stadion și piațeta pe care o avem acum pe strada Siemenes va fi construită o piațetă mare prin acest proiect, iar acolo vom avea inclusă și bucla și stația de tramvai”, a declarat Lațcău. El nu știe încă exact când va începe relocarea liniei. ”Nu pot să spun acum. Nu vreau să mă lansez să zic. Cred că undeva 3 luni, cam așa”, a adăugat viceprimarul.

Autoritățile recunosc că legătura de transport public pentru cartierul Ciarda Roșie nu e deloc grozavă. Cei ce nu iau autouzul ce duce în Moșnița Veche, care are stații și spre capătul cartierului, și coboară la Optica, mai au de mers pe jos. La ieșriea din oraș se ridică și un magazin Hornbach, astfel că interesul pentru a introduece un autobuz crește. ”Nevoia pe care o avem este de extindere a transportului public în cartierul Ciarda. Aici nu vorbim doar de tramvaie, vorbim și de autobuzele care merg pe Calea Urseni sau care circulă în interiorul cartierului. Legat de tramvai, e o discuție veche cu extinderea tramvaiului la Moșnița, care, la un moment dat era destul de vie, dar a murit ca urmare a opoziției pe care Moșnița a avut-o la extinderea tramvaiului. Nu cred că în acest moment ar fi realist să începem această disucție. Va trebui să facem o prelungire de autobuz. Dar relocarea buclei scurtează traseul cu 200 de metri, nu este o relocare majoră. Doar repoziționă în acest arel mare al stadionului din locația în care este acum într-o locație mai propice și deservirii și stadionului și a zonei industriale”, a adăugat Lațcău.

În acets moment, doar tramvaiele 8 și 9 merg până la Optica. Tramvaiul 4, cu traseu deviat prin Bălcescu, întoarce la AEM. Pe linia 4 sunt garnituri noi, care nu pot circula unde linia nu a fost reabilitată și adusă la nivel cu asfaltul, iar după Piața Gheorghe Domășnean, este linie veche, de tip șină. Autouzul 23 întoarce tot acolo, iar Expresul 2 merge la Continental, nu în cartier.

1 COMENTARIU

  1. Când E2 pleacă de la Continental spre centru nu mai oprește deloc pana la AEM.
    Nu s-ar putea face o stație la iesirea in Calea Buziasului?

LĂSAȚI UN MESAJ