La 22 iulie 2023, într-o acțiune cu iz electoral orchestrată de directorul Județeanului, Dorel Săndesc, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că nesimțire că România nu are nevoie de mai multe paturi de mari arși. Post-Crevedia, el nu are remuscăr și să mai calce pe aici, deși rușinea și decența poate ar impune-o.

Rafila vine la o altă acțiune cu iz electoral PSD. Culmea, fiul fostului șef al Securității din Arad pe timpul colectivizării forțate va sta la masă cu americanii de la….FBI. Subiectul este o conferință despre combaterea corupției în achizițiile publice. Vor participa și reprezentanţi ai Departamentului de Justiție al SUA, reprezentanți ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, autorităților locale şi ai Organizației Mondiale a Sănătății. Biroul OMS e organizator, în contextul în care, anterior instalării sale la minister, Rafila era reprezentantul țării noastre în acest for. Desigur, nu lipsește „umbra” ministrului, Alexandru Rogobete, medicul cu rezidențiat întrerupt pentru un un drum mai birocratic.

Reamintm ce a declarat Rafila la 22 iulie, sub ochii și urechile mitropolitului Banautlui, chemat fără sens de Săndesc la vizita ministrului PSD: ”Nicio ţară din lume nu poate amenaja atât de multe paturi pentru pacienţi arşi, care ar putea să deservească în caz de urgenţă, de catastrofă astfel de pacienţi şi trebuie să existe şi posibilitatea rezolvării la nivel naţional, dar şi prin parteneriate internaţionale. În curând vom semna un acord, în acest sens, cu guvernul belgian, pentru a exista o legiferare şi un mecanism predictibil pentru astfel de pacienţi, în caz de catastrofă”, spunea Rafila. Între timp, În România s-a întâmplat explozi de la Crevedia.

Dar nu există vreo jenă pentru a reveni la locul faptei: Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ