DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat că timp de trei zile, în județ vor fi restricții de circulație la orele la care este cel mai cald. Măsura vizează vehiculele de mare tonaj.

Restricțiile sunt valabile până sâmbătă inclusiv, pentru camioanele cu masă maximă autorizată de minimum 7,5 tone. ”Se instituie restricții de circulație (pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t), restricții cauzate de condiții meteo deosebite, în perioada 29.07-31.07.2021, în intervalul orar 12:00- 20:00, pe întreaga rețea rutieră a județului Timiș”, transmite CJT.

Restricțiile au la bază prognozele celor de autoritatea Națională de Meteorologie și s-au instituit pentru a se corela cu interdicția dată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru drumuruile naționale. Scopul este protejarea drumurilor cu îmbrăcăminte bituminoasă de deformări ireversibile.

Autoritățile transmis că deciziile sunt în concordanță cu prevederile O.G. nr. 43/1997, art.44, alin. (2) și (3), privind regimul drumurilor cu modificările și completările ulterioare, cu excepțiile prevăzute în aceasta. Astăzi la Timișoara sunt 33 de gradde, dar vineri se anunță 36, sâmbătă 37, iar duminică, 38!

LĂSAȚI UN MESAJ