Dispută aprinsă în Consiliul Local Timișoara, acolo unde Dominic Fritz și Roxana Iliescu au avut un schim de replici  pe tema sprijinului pentru canotorii de la CSM Timișoara. Astăzi s-a votat că sportivilor cu rezultate remarcabile să li se dea… trei containere de metal!

Reamintim, vechea bază adiacentă fostului Ștrand CFR (Eminescu) a fost demolată în noiembrie 2023 de primar. Clădirile, din anii 1950, nu erau intabulate. Canotorii de la CSM Timișoara au rămas să se pregătească pe mal, dar, ulterior, pontoanele s-au mutat pe partea cealaltă, lângă terenurile clubului guvernamental de tenis, din Parcul Rozelor. Elisabeta Lipă a venit la Timișoara înainte de Paște, iar Fritz i-a promis un sprijin care a determinat clubul să nu mai spere la un alt teren, asta după ce li s-a promis în mod eronat Baza Voința. S-a ajuns la concluzia că cel mai bun teren e cel de la parc, dar unde Agenția pentru Sport urma să dea bani pentru o nouă bază sportivă. Terenuri und,e într-adevăr, se făceau și alte sporturi până acum și s-ar fi creat înghesuială.

Anterior, Roxana Iliescu, consilieră locală votată pe listele PRO România și ajuns la PSD, a propus ca orașul să dea cu titlu gratuit canotorilor un teren de pe strada Timocului, nu departe de Biserica Reformată Noul Mileniu. Proiectul ei a ajuns la… sertar. De aceea, ea a luat atitutidne câdn s-a votat să se dea trei containere canotorilor. „Domnule primar, în urmă cu două luni, în campanie electorală, ați susținut că ați găsit soluția optimă și anume, un teren de 15.000 mp, unde se va cosntrui o bază modernă de canotaj. Voiam să vă întreb dacă soluția optimă este oferirea celor trei containere care nu au apă și sursă electrică? Și aș vrea să vă întreb ce se întâmplă cu proiectul meu de hotărâre, care de mai bine de 2 luni de zile este blocat și nu a ajuns pe ordinea de zi”, a spus Iliescu.

Fritz a spus că clubul CSM nu a vrut terenul din Prințul Turcesc, deși lucrurile stau nuanțat. Lucian Reclaru ne-a declarat acum o lună că terenul de pe Timocului s-ar preta perfect pentru o sală de box. ”Despre proiectul de HCL, mă surprinde un pic că nu știți. Noi am întrebat canotorii, și ne-au spus că nu sunt interesați de acel teren. Presupun că pentru a le fi dat în folosință cu titlu de închiriere gratuită, ar trebui să fie de acord și ei. Nu putem să-i forțăm, dacă aveți alte informații, putem și să supunem la vot, dar ei nu consideră că acel teren este prielnic pentru o astfel de bază. Terenul respectiv (n.r din Parcul Rozelor) a mai fost folosit de cluubl CSM. Dacă cluubl va veni cu o propuenresă ne roage să-i susținem, o vom face. Din disucțai cu Elisabeta Lipă am înțeles că va urma o cernere, ca să mă exprim elegant, a acestor planuri. Mingea este la club. Îi ajutăm, dar nu putem juca meciul în locul lor”, a mai spus Fritz.

Roxana Iliescu a spus că are altă versiune. „Sunt convinsă că știți că acele terenuri din Parcul Rozelor deservesc și alte secții, beach volley, badminton, tenis. Nu ar fi nici pe departe loc de amanajare pentru un club nautic acolo. Acolo nu putem vorbi de o investiție a municipiului, cu atât mai mult cu cât terenul nu e în patrimoniul Timișoarei. Înainte să depun acest proiect de hotărâre, eu ama vut o discuție  cu antrenorii și directorul. Dar fiind faptul că informațiile pe care le am eu sunt în totală opoziție cu ce spuneți dumnevoastră, atunci eu noi avea o nouă discuție cu reprezentanții clubului și o să-i rog să trimită o adresă în scris. Până la urmă, nu se justifică faptul că procedați de o manieră nelegală, ca și cu alte proeicte. Puteți, când venea proiectul pe masa consiliului, și cu dovezi, nu cu vorbe, să afirmați că proiectul nu este oportun și atunci pica la vot. Acesta e mecanismul legal care trebuie urmat când e promovat un proiect de HCL. Cu aviz sau nu, proiectul trebuia să-și urmeze cursul. Vă rog respectuos să țineți cont de prevederile legale și să vă asigurați că proiectul meu urmează parcursul firesc impus de lege”, a mai spus Iliescu.

Fritz, care a mai făcut la fel și cu alte propuneri de HCL de la consilieri din opoziție, ca un mic dictator, i-a răspuns ironic consilierei. ”Am crezut că nu fac o greșeală când am zis că nu vreau să vă faceți de râs cu susținerea unui proiect despre un teren pe care canotrii spun că nu-l vor. Iar în ceea ce privește celelalte afirmații, ați spus că eu am zis că foer un teren, ceea ce este un citat inventat de dumnevoastră”, a spus Fritz.

Iată și replica lui Iliescu: ”Îmi pare foarte rău că afirmați că m-aș fi făcut de râs. Nu știu cine se fac de râs, eu sau dumnevoastră, cu oferirea a trei containere fără sursă de apă și fără lumină, în rpaort cu inițiativa mea”, a mai spus Iliescu. Între timp, cert e că clubuul CSM are o bază improvizată pentru canotori, și asta doar pentru că Fritz, în loc să aștepte o soluție, a preferat buldozerul electoral, căci e mai ușor să dărâmi decât să construiești.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Sa ți fie rușine Fritz.Un oraș asa mare cu case date romilor și pentru canotori nu aveți locație.Prima data construiți pe urma dărâmați.Asa ar fi regula.

LĂSAȚI UN MESAJ