Săptămâna trecută joi, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a dispus închiderea cantinei internatului Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”, unde s-a depisat mizerie, dar și șoareci! Astăzi, instituția a verificat și a dat undă verde redeschiderii, pentru că problemele se remediaseră.

nspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș au venit și la Coandă tot la o reclamație, așa cum a fost și la Casa Verde, cu două săptămâni anterior. Perfect întemeiată, căci în bucătărie era oricum mult mai mare mizeria ca la fostul Liceu Silvic. Frigiderele erau pline de praf și mucegai, iar temperatura la spațiile de frig nu se monitoriza complet. Pereții erau scorojiți, iar rugina trona pe obiectele metalice. De asemenea, existau geamuri ciobite.

În sala de mese și în spațiul de depozitare al materiei prime s-au găsit trei capcane de rozătoare, iar într-una din ele se aflau două ”exemplare” decedate de la otravă. Nu lipseau nici gândacii! Hrana caldă era păstrată la cle mult 40 de grade, nu la 60, cât cere legea ca minimum. De asemenea, brânza era ținută în frigider deoarece la congelator era ruptă ușa.

În meniu nu se precizau valorile nutriționale, iar în locul unde se spălau fețele de masă și învelitoarele de scaune era plin de pereți distruși. CJPC a dat o amendă de 3000 de lei și un avertisment. Produsele neconforme au fost oprite de la comercializare, iar cantina a fos tînchisă până la remedierea deficiențelor.

În zilele de închidere, elevilor din internat li s-a furnizat hrană de la firme de catering, conform legii. Cazul anterior depistat, al cantineit internatului Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură ”Casa Verde”, a durat șapte zile până s-a redeschis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ