Transilvania International Film Festival este un festival de mare succes, care aduce anual foarte mulți vizitatori la Cluj. Caravana TIFF Unlimited aduce multe dintre aceste filme și la Timișoara, din 26 până în 31 iulie.

Caravana ajunge la ediția a XIII-a și filmele vor fi proiectate la Grădina de vară Capitol, dar și la Cinema Victora, în Piața Bălcescu, singurul dintre vechile cinematografe de cartier reabilitate până acum. Organizatorii spun că cel mai așteptat eveniment al caravanei va fi concentul de vineri seara, ”Malombra”, un clasic al epocii filmelor mute. Cu începere de la ora 21,30 la Filarmonica Banatul, cine-concertul va fi proiectat în acompatomanetul live al Simonei Strungaru, , orchestratoare și compozitoare de muzică de film, dirijor permanent al Bucharest Jazz Orchestra și al ansamblului de muzică contemporană SonoMani.

Artista va fi acompatiantă de trompetistul Sebastian Burneci,  și percuționistul Dominic Csergo.”Atmosfera gotică, peisajele uimitoare și jocul actoricesc al protagoniștilor, din care îi amintesc pe Lyda Borelli (Marina di Malombra) și Amleto Novelli (Corrado Silla), au reprezentat sursele de inspirație pentru muzica oricinală pe care am compus-o la invitația TIFF în 2021 și pe care am plăcerea să o repun în scenă la Timișoară, alături de 2 muzicieni excepționali – trompetistul Sebastian Burneci, și percuționistul Domenic Csergo”, a declarat Simona Strungaru.

Altfel, joi, o altă recomandare e premiera de la Cinematograful Victoria e adaptării celebrie povești ”Capra cu trei iezi”, cu cu Maia Morgenstern (foto) și Marius Bodochi. Regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță vor fi prezenți la eveniment și vor răspunde întrebărilor publicului la finalul proiecției. Florin Piersic jr este invitat special al premieră ”Nimic despre dragoste” (+18), o dramă despre efectul infidelităților, în care mai joacă Maria Bata, Cătălina Grama și Paul Ipate. Premiera e vineir, ora 19, la Cinema Victoria.

Alte filme vor fi Inocenții, Casa noastră/Utama, Evenimentul, Maigret,  Competiția oficială, o  și CUT!  Programul complet al Caravanei TIFF Unlimited în Timișoara se regăsește pe site-ul TIFF, iar biletele sunt deja puse în vânzare pe Eventbook.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ