DISTRIBUIȚI

Ca în fiecare an, n 3 august se sărbătorește Ziua Timișoarei, la data la care trupele conduse de generalul Virgil Economu au instaurat aici administrația românească. Primăria a pregătit trei zile de evenimente în cinstea evenimentului.

Ei bine, dacă Ziua Județului ține aptru zile, ziua Timișoarei va avea manifestări artistice timp de trei zile. Vor fi concerte în zona centrală, dar și evenimente în cartiere. Deoarece 2021 a fost declarat ”Anul Diasporei”, la data de 1 august, în spațiul renovat de la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara se va deschide expoziția foto ,,Călător între Viena și Timișoara”  a lui Călin Piescu. Tot duminică seara, în Piața Libertății vor avea loc concertul pop-rock ,,Timișoreni on stage”, und evor cânta cei de la Cargo, TM Groove și Beck Corlan.

Seara de la luni e dedicată muzicii folclorice. De la ora 19 vor urca pe scena din Piața Libertății Ansamblul Timișul și soliștii Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu-Irimică și și Doriana Talpeș, dar și cu Cosmin Rafael Bălean Band, care va aduce pe scenă prelucrări din folclorul stateloe europene, în cadrul proiectului ”Europa în Timișoara”. Marți, 3 august, de la 10,30, încep evenimentele dedicate cu efstivitatea din Piața nirii.

Tot marți, va fi seara dedicată muzicii clasice, cu program artistic susținut de către Filarmonica Banatul și corul Voces Timisienses(ora 18.00, Piața Unirii), Opera Națională Română din Timișoara (ora 20.00, Piața libertății) și Zoli Toth, cu  proiectul vocal-simfonic ,,Better Together” (ora 22.00, Piața Unirii). În cartiere vor fi tururi ghidate, dar și ateliere și materiale educative distribuite despre istoria Timișoarei.

Accesul la ”Timișoreni on stage” și ”Better together” se va face cu bilet gratuit, dar care trebuei rezervat de pe www.iabilet.ro.  La celelate eveniment,e accesul va fi în limita locurilor disponibile. Este obligatorie purtarea măștii, prezentarea doveziid e vaccinare a unui test negativ sau a dovezii trecerii prin boală, plus măsurarea temperaturii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ