În anul capitalei culturale, Universitatea Politehnică din Timișoara lansează ediția revizuită și adăugită a antologiei ”Timișoara între paradigmă și parabolă”. Evenimentul are loc de la ora 13, în Sala Senatului din clădirea rectoratului. 

Cartea e publicată alături de Fundația Politehnica Timișoara și Asociația Culturală 3600. Au contribuit la realizarea ei Elena Jebelean, Alina Mazilu, Eleonora Ringler-Pascu și Daniela Șilindean, care au reluat, în formulă nouă, un proiect realizat în anul 2001 cu un grup de studente de la Facultatea de Litere, Filosofie și Istorie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Practic, este o selecție de texte literare dedicate de-a lungul timpului Timișoarei, ale unor scriitori de renume. Ele sunt însoțite de fotografii realizate de arhitecții Hortensia și Mihai Botescu.

Practic, cu ajutorul cărții se poate călători în timp și spațiu prin oraș. Pe lângă limba română, regăsim și texte în maghiară, germană și sârbă. La lansare vor lua cuvântul rectorul Florin Drăgan, profesorul Ivan Bogdanov, președintele executiv al Fundației Politehnica, profesorul Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor – Filiala Timișoara, precum și editoarele antologiei. Fragmente din textele cuprinse în volum vor fi citite de studenții specializării Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a UVT.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ