Mâine, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” se lansează o carte a doctoriței Göksel Altınışık (Ergur).  Este vorba  e o traducere, intitulată  „Amprente pe spațiul gol. Medicină narativă: 10 povestiri”.

Autoarea s-a născut în 1969 la Ankara și este în prezent specialist în boli pulmonare la Universitatea de Medicină din Pamukkale Pasionată de literatură, e autoarea mai multor volume: „Singurătatea macului” – culegere de poeme, „Pe măsură ce inimile noastre continuă să bată”, un prim volum de povestiri inspirat din cazuistica sa, și volumele de proză scurtă „Oglinda mov”, „Caietul roșu”; „Oamenii sunt ceea ce spun”; „Povestiri vii”, publicate de Lakin Yayınları.  Gabriela-Mariana Luca i-a tradus volumul ce se lansează joi, la Editura Victor Babeș.

Iată ce zice traducătoarea: ”Volumele cuprind scrieri în versuri și proză inspirate din viața profesională, observații de zi cu zi ale unor situații cât se poate de reale și amprentate, sporadic, de metafora ficțiunii. La volumul de versuri «Cel mai dificil duel» și la cel de povestiri «Unul dinlăuntrul Celuilalt»,  volume publicate la Mantis Yayınları, Göksel Altınışık a colaborat  cu soțul său, Ali Ergur. Cea mai recentă lucrare a sa, «Pacienții COVID din spatele peretelui de sticlă», bazată pe teza sa de master în sociologie, a apărut la editura Raskolnikov Kitap. Göksel Altınışık (Ergur) apare în Dicționarul Noii Literaturi Turcești și continuă să lucreze ca medic, scriitor și sociolog”.

Cartea se lansează joi, de la ora 21 în Amfiteatrul „Pius Brînzeu” (Sala Senatului) de la sediul central al UMFT. Directorul editurii, Dan Poenaru, va fi amfitrionul. Vor lua cuvântul prorectorul Andrei Motoc, dar și profesorii Claudiu Arieșan, Paul Purea și Gabriela-Mariana Luca.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ