Nu este o noutate că la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara comunicarea se face defazat, în contextul în care Camelia Mingasson nu a mai angajat un PR. Deși înscrierile pentru audițiile artiștilor ce doresc să cânte pe stradă sunt pornite de două zile, instituția din Piața Maria a binevoit să anunțe acest lucru doar azi.
Așa cum deja se știe, în Timișoara artiștii stradali trebuie să treacă de acest filtru al audițiilor pntru autorizarea pe anul 2024. Acum suntem în perioada de înscriere, surpriză, deschisă din 11 septembrie, dar pe care Casa de Cultură ne-o comunică azi, 13 septembrie. Am putea spune chiar Casa de Incultură, căci în comunicat apar termenii greșiți „minim” și „maxim” ca adverbe, când formele corecte sunt ”minimum” și ”maximum” (o greșeala de exprimare specifică lumii manelelor – Minodora la maxim). Înscrierile se fac până la 22 septembrie inclusiv. E nevoie să completați un formular ce poate fi găsit pe www.casadeculturatm.ro, sau fizic, la Casa de Cultură. Formularul poate fi lăsat la sediul de pe strada Miron Costin, între orele 14-16 sau pe mail la office@ccmt.ro.
Avizele pe termen lung se pot cere pentru un individ sau grupuri de maximum cinci persoane, cu vârsta de minimum 16 ani. O comisie va analiza candidaturile și va da punctaje între 1 și 10, cu condiția obligatorie ca de la fiecare membru al juriului să se ia minimum 7 puncte. Cei care cântă trebuie să interpreteze minimum zece piese (sau minim, așa cum crede Camelia Mingasson că este corect), cei ce dau spectacole de teatru trebuie să prezinte trei momente, dansatorii, un moment coregrafic, iar o demonstrare a abilităților artistice pentru cei ce se ocupă de arte vizuale. Muzicanții trebuie să aducă suportul muzical pe un stick USB, și să aducă o boxă mobilă.
Dacă se iau note peste 8, se poate primi loc în următoarele locații: Piaţa Victoriei, Piața Libertății, Piaţa Unirii, Piața Sf. Gheorghe, Platoul din fața Parcului Central, Str. Mărăşeşti, Str. Lucian Blaga, Str. F. Griselini, Str. Eugeniu De Savoya, Str. V. Alecsandri, Str. Fără Nume, Str. Gen. Praporgescu, Str. Enrico Carusso, Str. Sergent Constantin Muşat, Str. Radu Negru, Str. Florimund Mercy, Str. A. Pacha, Str. D. Cantemir, Str. V.V. Delamarina, Str. J. Bolyai.Dacă se ia o notă între 7 și 8, artiștii vor fi repartizați în zonele: Platou Sinaia, Piața Traian, Piața Țarcului, Piața Romanilor, Parcul Alpinet, Str. I.I. de la Brad, Str. Holdelor, Piața Nouă, Str. Veronica Micle, Str. Al Russo, Str. Tabor, Str. Bogdăneștilor, Str. Herculane, Str. Ismail.
Audițiile vor fi între 25-29 septembrie, între orele 10-13 la Sala Lira. Programul se va comunica la 22 septembrie, pe pagina de Facebook a Casei de Cultură, pentru că probabil, comunicatul de presă va ajunge la redacții prin 27 septembrie (sic!). Aceste audiții sunt pentru autorizarea pe 2024. Cei care doresc autorizări ocazionale le pot cere pe tot parcursul anului. Sunt valabile maximum 30 de zile, sau maxim, pe limba Casei de cultură, și se pot cere doar de două ori pe an. Mai multe detalii se pot obține la 0256-498214, zilnic, între orele 9:00-16:30.