Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a organizat evenimente cu tematică de moș Nicolae, dar era cât pe ce să uite să și le anunțe. Ca de obicei, din păcate, anunțurile au venit în această după-amiază.

De astăzi, la Galeria Rotondă a instituției din Piața Maria este prezentă expoziția ”Sfinți printre blocuri”. Operele, despre care nu se spune clar că sunt picturi, sunt realizate de tânără timișoreancă Ana-Maria Cuteanu. Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, o instuție mai mereu deficitară la capitolul comunicare, nu oferă detalii despre expoziție, doar că va putea fi vizitată în perioada 6 decembrie 2022-7 ianuarie 2023. Altfel, Camelia Mingasson spune că își va angaja un spectalist Relații Publice pentru a îmbunătăți procesul de comunicare, în prezent dezastruos. Este nevoie însă ca mărirea organigramei să fie aprobată în Consiliul Local Timișoara.

Altfel, de miercuri până duminică inclusiv, la Târgul de Crăciun cu prețuri astronomice organizat de instituție în centru se vor putea cumpăra obiecte produse de elevi. Totul, în cadrul ediției a V-a a campaniei Campania Junior Design Antreprenor Handmade. 140 de liceeni din Timișoara și Lugoj au fost grupați în 35 de echipe. Din octombrie, ei au avut de elaborat planuri de afaceri, iar ulterior, au confecționat obiecte handmade, cu tematică de Crăciun. ”Entuziasmul, pe care l-am observat în rândul elevilor, liceelor și comunității de afaceri, ne determină să ne propunem ca în anii următori să transformăm proiectul Junior DAH într-o rețea națională și să le oferim tot mai multor adolescenți oportunitatea de a face primii pași în antreprenoriat. – afirmă Horațiu Regep, organizator Junior DAH.

Chiar elevii vor vinde produsele. Ei provin de la: Liceul de Arte Plastice, Colegiul Economic „F.S. Nitti”, Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Național Bănătean, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul National „C. D. Loga”, Liceul Teoretic „Vlad Țepeș”, Liceul Teologic Baptist, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Partener: Universitatea de Vest din Timișoara.

Banii strânși din vânzări merg la copiii din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ