După votul online în partid, la Timișoara, în fieful lui Fritz, s-a organizat Congresul Național USRPLUS, de validare a președintelui Cătălin drulă, care este și deputat de Timiș. Drulă a lansat critici la adresa celui ce i-a luat locul la Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar nu l-a iertat nici pe președintele CJT, Alin Nica.

Drulă a punctat că partidul va face opoziție și dorește să dea premierul în 2024. ”Este un mandat pe care l-am cerut colegilor mei pentur unitate, stabilitate și eficiență. Asta voi livra și PSD și PNL trebuie să știe că USR va livra opoziție pe bune. Spun asta pentru că PSD și PNL au rupt România în două. Pe de o parte sunt milioanele de familii care muncesc onest, care respectă regulile și aceasta este o Românie care suferă profund și nu vedea un final al acestei suferințe. Aceste partide au scăpat de sub control economia, dobânzile cresc galopant, taxele se majorează. Ei au strâns puterea, au această super-majoritate. Ei sunt cei care care vor să fie deasupra regulilor, cei care își dau pensii speciale și salairi nesimțite din bani publiici, cei care își angajează rudele și pilele de partid la stat. Aceste două partide duc România spre faliment. Guvernul cheltuie bani pe care nu îi are. La fiecare 4 lei, sa împrumută alți 2”, a spus Drulă, care a spus că se vede mai degrabă într-o funcție executivă în Guvern, decât ca viitor președinte al României.

Dominic Fritz spune că pentru USRPLUS va începe o nouă epocă cu Cătălin Drulă la șefia partidului. ”Cătălin Drulă a fost validat de 97% dintre delegații din prezent. Cătălin Drulă preia acest partid într-o perioadă dificilă și el va fi o voce a tuturor românilor, care cred că că țara aceasta mai are posibilitatea să fie altceva. USR Timiș este filiala de avangradă a USR național. Suntem cea mai mare organizație, cu 3600 de membri. Cred că dăm tonul în acest partid care va moderniza România”, a punctat primarul Timișoarei. Despre plecările din USRPLUS Timiș, unde au fost și excluderi, fritz spune că e dreptul foștilot colegi să meargă spre REPER, partidul lui Dacian Cioloș.

Drulă nu l-a ”iertat” nici pe Grindeanu, cel care i-a luat locul la Ministerul Transporturilor. Useristul a enumerat eșecurile și proiectele importante care trenează. Dintre ele, reluarea licitației pentru sectorul-lipsă din autostrada Lugoj-Deva, cum se stagnează pe centrua de sud a Timișoarei, trenarea proeictului pentru centura de  vest, faptul că nu se lucrează la durmul de legătură cu autostrada A1, prin dreptul Sânandrie, sau că nu se avanseză pentru modernizarea căii ferate Arad-Caransebeș. ”Este un exponent de bază al acestei guvernări dezastruoase. Este un om căruia nu îi pasă de infrastructură și care nu este în stare să-și ducă la bun-sfârșit mandatul. Pe mine acest lucru mă doare, pentru că sunt cetățean al acestei țări și văd că nu face nimic, văd cum pierde oportunități pentru România. A reușit să oprească si singurul proiect pentru trăgea bani prin PNRR, autostrada A3, să rezilieze multe contracte și să aducă cât mai multe sinecuri de partid pe funcții”, a spus Drulă despre Grindeanu.

Drulă a dat și în Alin Nica, pentru faptul că a reziliat contractul cu firma ce nu făcea mai nimic pentru lărgirea drumului prin Dumbrăvița și Giarmata după ce a City Insurance au dat faliment, air firma a rămas fără poliția de la asigurator. ”Alin Nica este un incompetent care maxim, dar poate nici acolo, ar putea fi primar de sat. Își bate joc de aceste proiecte, reziliat, nerealizată licitația. Tipic pentru PNL și PSD, pentru că nici nu pot, nici nu vor, nici nu îi interesează”,  a mai spus Drulă.

foto: facebook.com/catalindrulausr

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ