DISTRIBUIȚI

După barajele de la final de săptămână, s-a clarificat, în mare parte, componența Ligii 3 din sezonul viitor. Totuși, mai sunt semne de întrebare, în privința Timișului, cu ACS Poli, care sportiv s-a salvat clar, dar are probleme cu procesul legat de procedura de insolvență.

ACS Poli e de câțva ani tot în faza de observare a procedurii, după mai multe amânări, obținute și în contextul pandemiei. Joi, 20 mai, clubul a avut o nouă înfățișare la Tribunalul Timiș în această chestiune. Instanța a dat ”amânarea inițială a pronunțării”, pentru joia aceasta, 27 mai. ”Sunt niște cereri de aprobare a unor plăți, dar și de aprobare a cereri de faliment”, ne-a declarat Bogdan Alic, administratorul judiciar al ACS Poli. De altfel, pe site-ul Tribunalului Timiș, apar 34 de creditori, de la foși angajați, jucători sau furnizori.

Rămâne de văzut dacă la data de 27 mai instanța va aproba un plan de reorganizare sau va decide intrarea în faliment a clubului în urmă cu 9 ani. Administratorul Petrea Mușat ar putea invoca faptul că recent, în club au intrat bani, o sumă între 25.000-30.000 de euro, în urma transferului lui Denis Haruț de la FC Botoșani la FCSB. Din suma aceasta, s-au plătit salarii restante din perioada de după intrarea în insolvență. Sportiv, ACS Poli a terminat pe locul 6 în Seria 8 din Liga 3 și și-a câștigat dreptul de a evolua în acest eșalon încă un sezon.

În viitorul sezon de Liga 3 vor fi, din Timiș, sigur CSC Dumbrăvița, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Avântul Periam (salvate sezonul acesta), dar și Pobeda Dudeștii Vechi, promovată ieri. Fortuna Becicherecu Mic a retrogradat. Rămâne de văzut dacă ACS Poli va mai exista.

LĂSAȚI UN MESAJ