DISTRIBUIȚI

Județul Timiș privește de trei sezoane Liga 1 de fotbal la televizor. Chiar dacă nicio echipa din zonă nu mai evoluează la niveul primului eșalon, la acest nivel sunt legitimați în prezen nu mai puțin de 25 de jucători care s-au născut aici sau au terminat junioratul la echipe timișene.

Cinci din cele șase echipe din play-off au în componență jucători care provin din fotbalul din Timiș. Cei mai mulți sunt la FC Botoșani, unde evolueaza portarii Eduard Pap (născut la Jimbolia) și Mario Contra (născut la Timișoara), dar și fundașul lugojean Alin Șeroni. La FCSB îl regăsim pe timișoreanul Denis Haruț, adus de la Botoșani, dar și pe Ovidiu Popescu, fotbalist reșițean care a terminat junioratul la Școala de fotbal a lui Marcel Baban la Jimbolia. La Craiova în lot e timișoreanul Cristian Bărbuț, în timp ce la Sepsi în lot este Andrei Dumiter, care în prezent e accidentat. De asemene, la CFR Cluj în lot este Iasmin Latovlevici, născut la Moldova Nouî, cu junioratul terminat la Poli, dar și portarul Cristian Bălgrădean, din Sânnicolau Mare.

Și la șapte dintre echipele din play-out regăsim în lot jucători care au bătut mingea pe maidanele din Timiș. Cei mai mulți sunt la viitorul și Hermannstadt, câte patru. În lotul Viitorului îi avem pe timișorenii Romario Benzar și Carlo Casap, dar pe alți doi jucători care au terminat junioratul aici. Este vorba de hunedoareanul Andrei Artean, format la Poli, dar și Alin Dobrosavlevici, din Moldova Nouă, un produs al LPS Banatul.  Hermannstadt are trei jucători născuți la Timișoara în lot: Andrei Sîntean, Claudiu Belu și Ionuț Rus, plus fundașul Raul Opruț, născut la Caransebeș, dar trecut pe la LPS Banatul.

Trei jucători din Timiș are și UTA, unde evoluează timișorenii David Miculescu și Cristian Melinte, plus Florin Ilie, născut la Alba Iulia, și el cu junioratul terminat la Poli. De asemenea, la Dinamo îi avem pe timișorenii Steliano Filip și Deian Sorescu. FC Argeș are și ea un timișorean în lot, pe Deian Boldor, la fel ca și  FC Voluntari, unde este elgitimat în prezent Sebastian Mailat. În lotul Astrei Giurgiu e Silviu Balaure, jucător originar din Mehedinți, cu junioratul terminat la Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ