DISTRIBUIȚI

Până la orele după-amiezii, în județul Timiș, poliția a deschis trei dosare penale pentru trei incidente semnalate în urma procesului electoral. Între acestea, se regăsește și un caz de vot dublu, dar și un caz de furt și o altă tentativă de fraudă electorală.

În cazul votului dublu, polițiștii Orașului Sânnicolau Mare au deschis dosar penal pentru fraudă la vot și fals în declarații, după ce au fost sesizați că un bărbat care a votat prima dată la Timișoara a venit apoi și a votat la Variaș. De asemenea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean spun că s-a mai semnalat furtul unei ștampile dintr-o secție de vot din Comloșu Mare, iar într-o secție din Deta, s-a reclamat faptul că un bărbat a primit două buletine de vot pentru funcția de primar, iar unul avea deja aplicată o ștampilă pe un candidat. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru tentativă de fraudă electorală.

În rest, procesul se desfășoară fără probleme deosebite. S-au mai acordat zece amenzi în valoare de 5600 de lei în total. Repartizarea buletinelor de vot în secții s-a făcut fără incidente sâmbătă seara. Duminică, au fost mobilizați pentru paza secțiilor 265 de polițiști, 155 de jandarmi, 164 de polițiști de frontieră și alți 23 de lucrători ai structurilor MAI. În Timiș, există 601 secții de vot, repartizate în 442 de locații.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ