Aerul curat și filtrele mașinii sunt cele care contribuie la buna funcționare a autoturismului tău. La ora actuală, filtrele reușesc să îndepărteze cu succes reziduurile care pot conduce la uzura motorului și a transmisiei. În același timp, acestea contribuie activ la purificarea aerului existent în interiorul vehiculului. Rezultatul este un aer curat care poate fi respirat, astfel încât autoturismul tău să poată funcționa la parametri optimi. În zilele noastre, fiecare șofer cunoaște faptul că în autoturismul lui există un filtru de aer și un filtru de ulei, însă autoturismele moderne dispun de mai multe componente tehnice și o serie de alte filtre care protejează motorul și transmisia. Cu scopul de a veni în ajutorul tău și de a explica mai bine care este rolul acestora, am pus la punct pentru tine un ghid cuprinzător cu privire la ce sunt filtrele și cum pot fi folosite în mașină!

  1. Filtrele de ulei mențin uleiul curat pentru ca motorul să aibă o durată de viață lungă

Filtrul de ulei reușește să îndepărteze cu succes murdăria și contaminanții din uleiul de motor, pentru a preveni intrarea lor în motor și a conduce la o uzură permanentă. În general, filtrul de ulei ar trebui să fie schimbat între 3000 și 5000 de mile, însă aceste răspunsuri le vei găsi în manualul de utilizare aferent autoturismului tău. În cazul în care apelezi la un filtru de ulei premium, motorul tău va beneficia de o protecție mai mare în condiții dificile de condus.

Imagine cu filtre de pe site autodoc24.ro

  1. Filtrele de aer mențin aerul curat pentru motor

Filtrul de aer reușește cu succes să păstreze murdăria și contaminanții departe de sistemul de admisie aferent aerului vehiculului. Rolul lui direct este să împiedice aceste reziduuri de a intra în motor și care pot conduce la uzură. Filtrul de aer ar trebui să fie schimbat la fiecare 12 luni sau la fiecare 12000 de mile parcurse. Cel mai simplu mod de a descoperi acest răspuns este să consulți manualul de utilizare aferent autoturismului tău.

  1. Filtrele de transmisie contribuie la o durată mai lungă a transmisiei

Cel mai simplu mod de a scăpa de contaminanții dăunători care pot reduce performanța și durata de viață a transmisiei se rezumă la utilizarea unor filtre de transmisie. La rândul lor, acestea se recomandă să fie schimbate la fiecare 24 de luni sau la fiecare 24000 de mile parcurse. Nu uita să verifici și recomandările menționate în manualul de utilizare aferent autoturismului tău.

  1. Filtrele de combustibil protejează motorul, performanța și kilometrajul

Atunci când vrei să scapi de rugină, murdărie și de alți contaminanți din combustibil, ai nevoie de un filtre de combustibil de calitate. La rândul lor, acestea previn înfundarea conductelor de combustibil și reușesc să evite situațiile în care te confrunți cu o performanță slabă sau cu o deteriorare a motorului. În general, filtrele de combustibil se recomandă să fie schimbate la fiecare 12 luni sau la fiecare 12000 de mile parcurse. Nu uita să verifici manualul de utilizare pentru a descoperi intervalul corespunzător.

Cu ajutorul tuturor acestor informații, ai o vedere de ansamblu cu privire la filtrele care sunt utilizate în interiorul mașinii tale!

LĂSAȚI UN MESAJ