Liga Națională de Rugby are un format care o transformă, săptămână de săptămână, într-o glumă proastă. De data aceasta, din păcate, și Timișoara intră în această ”horă” a ridicolului.

Cu o fază a doua care se joacă fără nicio miză, căci semifinalele au fost stabilite după prima fază, această parte a campionatului a devenit o glumă proastă totală. Pe scurt, fiecare joacă doar dacă vrea, căci oricum, nu se întâmplă nimic. Dacă la 2 septembrie, Grivița nu a avut chef de o deplasare la Timișoara, acum, sâmbătă, bănățenii de la SCM nu se duc la Rapid. Da, echipa multi-galonată și care altădată, era mândria sportului din județ.

Clubul are trei argumente. Rapidul a fost admisă pompieristic de FRF în faza a doua de campionat, iar partidele cu ei nu contează, dar, per ansamblu, nici faza a doua nu contează, așadar, argumentul este unul fals. Al doilea este că acest cost pentru deplasare nu era prevăzut în buget, semn că finanțările de la municipalitate scârțâie, iar al treilea, că Rapid are un teren prost. Asta după ce Timișoara a jucat și acasă atâția ani a pe un teren execrabil.

Să nu uităm, înainte de alte meciuri din faza a doua, Timișoara se văita, prin vocea managerului Dănuț Borzaș, de absențele din lot, în urma convocărilor la Stejari. Atunci, faza a doua părea mai importantă pentru timișoreni. Trebuie spus că săptămâna trecută, la deschiderea Cupei Mondiale, nu s-au jucat meciuri de rugby. Acum, Timișoara stă iar, iar săptămâna viitoare, din nou, deoarece Grupa C are număr impar de echipe.

Abia la 30 septembrie vine deplasare la Dinamo. Iar apoi, desigur, contextul perfect de văicăreală despre faptul că echipa a fost scoasă din ritm.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ