Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș a ”reușit” după jumătatea lunii februarie să întocmească topul sportivilor din anul 2023. Canotoarea Rucsadra Bucșa conduce, în mod ironic, după ce demolarea electorală a lui Dominic Fritz a bazei de canotaj de pe malul Begăi, unde și acum, după trei luni, arată ca în Mariupol sau Harkov, fără să se fi plantat nimic.

Revenim la Direcția Județeană de Sport și Tineret. Majoritatea entităților din țară similare comunică acest top presei, bineînțeles, pe care reușesc să-l facă mai devreme de jumătatea lunii februarie. În multe județe, inclusiv în cele sărace, se fac și gale de premiere. În Timiș, de când direcția a trecut de la consiliul județean la statutul de deconcentrată, nu s-a mai vorbit deloc despre acest top. A contribuit și brambureala legislativă cu separarea Sportului și Tineretului, aspect la care s-a renunțat după desfiintarea ministerelor Sportului și Familiei, iar apoi, trecerea la ideea revenirii la autoritățile județene.

Trebuie spus că acesta a fost un context național, iar î alte județe, s-a menținut normalitatea. La Timiș, nu doar că nu s-au mai făcut de ani buni premieri, dar nici topul nu se trimite mass-mediei. L-am găsit postat de clubul CSM Timișoara. Asșteptăm ca după revenirea la Consiliului Județean Timiș, DJTS Timiș să se rtezească la normalitate. Va mai dura însă, deoarece Guvernul Ciolacu nu e în stare să de ahotărâri de guvern pentru mutarea direcțiilor.

Altfel, subliniem că cei mai buni sportivi din Timiș sunt doi canotori de la CSM Timișoara: Rucsandra Bucșa și Silviu Eleneș. Ei nu au acum unde să se mai schimbbe decent, căci Dominic Fritz Demolatorul a dărâmat Fabrica de campioni a Timișoarei, fără ca Elisabeya Lipă, șefa canotajului și Agenției pentru Sport să îl deranjeze.

Conducerea CSM Timișoara a fost la fel de pasivă, iar acum, ei și caiaciștii de la Nautic Banat doar constată că pe primarul nu l-a interesat nicio secundă sp le creeze condiții de antrenament, ci doar să fie aplaudat de electoral să de frustrați care iubesc înfierările publice.

Între timp, deloc întâmplător, mai spunem că niciun sportiv născut în Timiș nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Alte județe mai sărace, unde buldozerele nu dărâmă baze sportive și se mai premiază sportivii din puținul care există, au reprezentanți!

LĂSAȚI UN MESAJ