DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii se mai poate ”da pe brazdă”, în accepțiunea primarului, doar săptămâna aceasta. Dacă până la final de iulie nu se adoptă un nou statut, Nicolae Robu spune că nu va mai da proiecte culturale importante de implementat și asociației, care va rămâne astfel, fără obiectul muncii și finanțare.

Un nou statut are șansa să fie adoptat în 31 iulie, cu ocazia unei ședințe AGA. ”Nu mai așteptăm. Dacă se dorește ca asociația să fie așezată pe baze care să-i permită să funcționeze normal, atunci o parte din activitatea angajată pentru exercițiul de capitală europeană a culturii, va fi făcută prin asociație. Altă parte va fi făcută prin Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene, înființată, dar încă neoperațională. Noi finanțăm în proporție de 85-90% proiectul, dacă luăm și infrastructura pentru cultură, ajungem la 97%. Nu e normal ca drepturile să fie egale, niciund epe planetă nu se întâmplă așa ceva”, a spus Nicolae Robu.

Edilul nu a vrut să spună pe cine va delega în fruntea Centrului de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene, care va avea sediu pe strada Vasile Alecsandri, în edificiul reabilitat de municipalitate. A spus doar că „vom vedea”, când a fost întrebat. Așadar, dacă cei de la Asociația TM 2021 CEC vor dori să rămână cu salariile lor, deloc mici, trebuie să voteze noul statut, nefăcut public oficial.

Comisia Europeană analizează dacă Timișoara să exercite titlul de capital europeană a culturii în 2023, în contextul amânărilor generate de pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ