DISTRIBUIȚI

Cei de la AUR Timiș doresc ca primarul sî explice de ce de elaborarea strategiei de smart-city a Timișoarei se ocupă firma Luminspino SRL. Firma îi apațrine Ralucăi Cibu-Buzac, o fostă angajată la Agenția de Dezvoltare Regională Vest.

Atribuirea contractului s-a făcut acum peste jumătate de an, iar între timp, firma  mai primit un contract, de implementare a strategiei orașului Bilbao pentru ocupare forței de muncă în Timișoara. Cei de la AUR spun că Luminspino e abonată la bani publici. ”Partidul Alianța pentru Unirea Românilor filiala Timiș cere domnului primar al Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, motivarea alegerii firmei Luminspino SRL pentru întocmirea strategiei SMART CITY. Din informațiile noastre, administratoarea firmei, doamna Raluca Cibu-Buzac, pare o abonată a banilor publici, singurele venituri obținute de firma sa, datorându-se contractelor obținute cu Primăria Municipiului Timișoara, începând cu anul 2021”, se arată într-un comunicat al filialie județene.

Membrii AUR spun că nu înțeleg exact ce o recomandă pe Raluca Cibu-Buzac pentru a întocmi strategia de smart-city. ”Timp de peste 20 de ani, aceasta a fost director pentru Internaționalizare și Servicii Sprijin pentru IMM-uri la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, România. De asemenea a fost coordonatorul Consorțiului Enterprise Europe Network pentru regiunile de vest și sud-vest și membru al Biroului de Coordonare și Consultanță al EEN la nivel de rețea globală. Deși prezentarea dânsei de pe rețelele de socializare este una demnă de apreciat, ne întrebăm care sunt atuu-rile firmei deținute de ea pentru întocmirea strategiei SMART CITY a orașului Timișoara?”, mai spun cei din AUR.

Partidul spune că vrea transparență despre cheltuirea banului public, mai cu seamă că firma are zero angajați. ”Cerem așadar, pe lângă motivarea alegerii acestei firme și o transparentizare a viziunii cu care, doamna Cibu-Buzac a reușit să vă convingă domnule primar, să o alegeți și să îi achitați peste 36.000 de euro în total!”, se mai arată în comunicatul se presă al filialei AUR. Luminspino a fost înființaăt ca firmă în 2014, iar până în 2021, nici nu a avut activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ