DISTRIBUIȚI

Locul 13 vs locul 14. Asta a ajuns să însemne meciul dintre Poli și Ripensia, în contextul în care ambele formațiii au început slab sezonul. Ripensiștii îi văd pe alb-violeți favoriți sâmbătă.

Iulian Muntean a vorbit despre situația în care se dispută acest derby, foarte realist. ”Întotdeauna meciurile cu Poli ne duc la maximum. Pe de pe o parte este o șansă bună să schimbăm impresia neplăcută pe care am lăsat-o poate după meciul cu U Cluj. De asta este bine la fotbal, că săptămână de săptămână ai meci și poți întotdeauna să schimbi impresia lăsată. Este un meci foarte greu pentru noi. Poate și prin prisma locului din clasament pe care îl ocupăm și a numărului de puncte pe care l-am acumulat, dar, din păcate și Poli este în aceeași situație. E păcat că ambele echipe ale Timișaorei au reușit să adune doar 10 puncte în 10 etape. Probabil că altfel ar fi fos tîncărcătură jocului dacă eram undeva pe locurile 2-3 și ne băteam pentru play-off. Dar așa, din păcate, este poate un derby al suferinței. Un derby al orașului din care poate o echipă va ieși avantajată și își va adjudeca cele 3 puncte și cealaltă va avea în continuare o viață foarte grea. Avem avantaj că nu trebuie să motivăm foarte mult băieții, că ei vin direct motivați pentru meciurile de genul acesta”, a spus Muntean.

Victoriile din meciurile directe și experiența suplimentară ale fotbaliștilor ar fi avantajele poliștilor. ”În mod normal, Poli e favorită în aceste meciuri și datorită meciurilor care s-au disputat până acum între noi. Cel puțin, de când sunt eu la club, între ani jumătate avem o singură victorie pe «Dan Păltinișanu», cu golul lui Popovici, și mai avem un rezultat de egalitate, în rest au fost doar înfrângeri. Prin prisma asta Poli este un pic favorită și poate și datorită faptului că au jucători de valoare care  evolaut în Liga 1, spre deosebire de noi care nu avem jucători care să fie evoluat în prima ligă. Dar, poate printr-o capacitare foarte bună, printr-o dăruire exemplară și muncind de două ori mai mult decât adversarul, cum le-am zis săptămâna aceasta, vom aduce victoria de partea noastră”, a mai spus Muntean.

Va lipsi și Coulibaly, suspendat, pe lângă accidentații Ene, Pădurariu și Sokovic. Gabriel Stoi este cel mai vechi jucător al Ripensiei la momentul actual și crede că tinerețea poate fi avantajul echipei sale. ”Va fi un meci foarte frumos, un derby local. Întotdeauna este o anumită încărcătură, dar sper să ieșim victorioși. Suntem foarte concentrați, ne-am antrenat bine săptămâna aceasta. Întâlni mo echipă puternică, dar sper să câștigăm. Ar fi bun și un punct, dar ne gândim întotdeauna la cele 3 puncte. Întâlnim o echipă dificilă, dar se poate obține victoria”, a declarat Stoi.

Partida de pe ”Dan Păltinișanu” va începe vineri la ora 15 și nu va fi televizată.

LĂSAȚI UN MESAJ