DISTRIBUIȚI

Baschetul este în pauză de peste două săptămâni, din cauza pandemiei de coronavirus, dar oficial, Liga Națională de Baschet masculin nu a fost întreruptă, astfel că nu este exclusă nici reluarea competiției. Din actualul sezon, cât s-a jucat până la mijlocul lunii martie, de la SCM Timișoara, de departe, cele mai bune statistici le au americanii Troy Franklin și Sherwood Brown.

Conducătorul de joc Troy Franklin este pe podiumul celor mai buni marcatori din tot campionatul, nu doar prima grupă valorică. Primii doi sunt Goran Martinic, de la CSO Voluntari, și Donovan Smith, de la CSM Focșani. Următorul clasat și deci, cel mai bun marcator din Top 6, este Franklin, cu o medie de 17,94 de puncte per meci. Troy Franklin are un procentaj foarte bun la aruncările libere, al doilea din campionat, cu 89,89%, surclasat doar de Patrick Richard de la U BT Cluj Napoca. Franklin are și a treia cea mai bună medie de pase decisive, cu 5,50 per meci. În același clasament, cu media de 3,78 pase decisive îl regăsim, pe locul 16, pe Nikola Pesakovic de la SCM Timișoara.

Sherwood Brown, fundașul din lotul Timișoarei, are și el statistici foarte bune. Brown este cel mai bun jucător din lotul bănățenilor la capitolul recuperărilor. În ierarhia mediilor din campionat, americanul este pe locul 16, cu o medie de 6,83 de mingi recâștigate în posesia echipei sale. Statistica arată că SCM Timișoara suferă la capitolul recuperări, unde iată, cel mai bun din lot este un fundaș, și nu unul dintre pivoții care ar trebui să câștige luptele de sub panou. Brown are până acum și trei meciuri în care a reușit un ”double-double.

Și capitolul eficienței ne dă dreptate. În această ierarhie, Sherwood Brown e pe locul 16 în campionat, cu media de 16,44, în timp ce Troy Franklin este pe 18, cu 15,94. Cei doi sunt cei mai eficienți jucători din lotul SCM Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ