Săptămâna aceasta, în premieră, va avea loc Festivalul de Folclor de la Deva. Vor participa și artiști populari din Timiș, întrucât la eveniment se va celebra muzica din Transilvania, dar și cea din Banat.

Festivalul va avea loc la poalele cetății, pe perioada 14-16 iulie. Artiștii din Timiș vor fi prezenți în cursul zilei de joi, 15 iulie. Vor urca pe scenă Liliana Laichici, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Roberta Selagea, alături de instrumentiști și dansatori din Ansamblul Profesionist Banatul, începând cu ora 20. Dirijorul orchestrei va fi, iar coregrafia e realizată de Brândușa și Nicolae Stănescu. De altfel, evenimentul este prezentat de bănățeanca Felicia Stoian. Pe scenă va fi adus atât folclorul din Banatul de pustă, dar și din cel montan.

Vor aprticipat, pe lângă artiștii din Timiș, și din județele Hunedoara, Mureș și Sibiu. ”Suntem onorați să participăm la Festivalul de la Deva și să fim invitați chiar de la prima ediție. Este o inițiativă artistică și culturală căreia îi dorim cât mai multe ediții reușite, cât mai mulți spectatori și o cât mai mare vizibilitate la nivel national în anii următori„, apreciază managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, profesor Liliana Laichici.

În cele trei zile, se vor însuma 12 ore de spectacol folcloric, cu de 5 ansambluri și 2 grupuri folclorice, dar și peste 40 de interpreți de muzică populară. Intrarea la festival este liberă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ