Tradițional, cele mai bune trei lucrări de licență din domeniul Ingineriei Civile realizate de absolvenții de la Facultatea de Construcții a Universității Politehnice din Timișoara au fost premiate. Ceremonia a avut loc în cadrul ”The John Scott Travelling Award”, eveniment organizat anual.
Candidații sunt selectați de la la nivelul comisiilor de licență CCIA, ICE, ICG, iar prmeiile vin de la Fundația ”The John Scott Memorial Trust”, care are sediul la Edinburgh. Primul premiul, de 1500 de lire sterline a fost adjudecat de Cristina Elena Boicu, se la secția de ICE, pentru lucrarea „Clădire cu structură din beton armat având funcțiunea de bibliotecă” (coordonator proiect Tamas Nagy-Gyorgy). Al doilea premiu, de 500 de lrie sterline, i-a revenit lui Florian Gabriel Chicehș, de la secțai CCIA, pentru „Proiectarea unei clădiri în regim de înălțime P+4E+Er” (coordonator Simon Pescari). Premiul al treilea, de 300 de lire sterline, i-a revenit studentei Andreia-Iulia Juravle, pentru lucrarea „Complex de căsuțe eficiente energetic realizate din lemn încleiat pe două direcții” (coordonator Ioan Both).
Comisia de evaluare a fost formată din Dan Dubină, președintele Academiei Române – filiala Timișoara, Valeriu Stoian, Cornel Farcaș, Mircea Georgescu. Conform specificului concursului, câștigătoarea primului premiu trebuie să utilizeze banii pentru o călătorie de documentare cu specific-tehnic în vara sau toamna acesti an, sau poate partipa la o conferință din domeniul ingineriei structurale sau să facă practică la o firmă din strainătate, pentru a se familiariza cu cele mai noi tehnologii din domeniul construcțiilor. Decizia se ia de student, alături de coordonator. Ulterior, studentul trebuie să prezinte o informare, în fața viitorilor colegi de an terminal,c are vor da licența anul viitor.
Premiul poartă numele lui John Scott, care a venit în 1991 în vizită la facultatea de Construcții de la Timișaora, pe vremea decanului Liviu Gădeanu. A avut un rol decisiv pentru secția de Iginerie Civilă cu predare în Limba engleză, deoarece a sprijinit o serii de stagii de documentare individuale ale studenților și cadrelor didactice de aici în Marea Britanie. De altfel, inginerul a fondat SRUE (Scottish Romanian University Exchange – Schimbul universitare scotian-român) și plătea din banii proprii burse de studiu românilor, într-o perioadă în care bursele Erasmus nu erau ceea ce sunt în prezent. Se dădea 1500 de lire sterline per student. În 2004, Senatul UPT i-a acordat scoaținului deloc zgârcit o diplomă de excelență.
Hon Scott a murit în 2012 și a lăsat, prin etstament, Facultății de Construcții din Timișoara 180.000 de lire sterline moștenire. Bursele au devenit prin Eramus, anual se premiează cele mai bune trei lucrări de licență, iar studenții cu cele mai bune rezultate al învățătură de la Construcții Civile în Limba engleză din anii 2, 3 și 4 sun premiați.